Pražané, posíleni například o Karavajeva, Frýdka či Juliše se na hřišti Viktorie ujali vedení, nicméně domácí celek, za který nastoupili i Kovařík s Živuličem, v 72. minutě dokázal vyrovnat na konečných 1:1.

Hostující tým se bleskově ujal vedení. Po přihrávce z pravého křídla se do míče opřel Daniel Mareček, jehož podařená rána skončila za zády Dominika Sváčka. O čtvrt hodiny později si Pražané vytvořili další nadějnou příležitost, ovšem Traore poslal balon mimo branku. Viktoriáni se snažili hrozit z rychlých brejků, obrana Sparty byla ale dobře zorganizovaná. V závěru se ještě do dobré šance dostal útočník Sparty Juliš, naštěstí pro domácí bylo jeho zakončení nepřesné.

Do druhého poločasu vstoupili sparťané aktivněji. V 55. minutě byli blízko druhé branky, ale nadvakrát na brankové čáře zastavil míč Jan Kovařík. Od té doby domácí celek převzal iniciativu a byl lepším týmem. Po zásluze tak přišlo vyrovnání, když po centru Kovaříka z rohu skóroval přesnou hlavičkou do horního rohu branky kapitán Rudolf Novák. Plzeň navíc byla blízko obratu, ale šance Arzbergera v 77. minutě skončila střelou nad bránu. Zápas tak skončil spravedlivou remízou 1:1.

„Od 65. minuty jsme měli více ze hry. Je škoda, že jsme to neotočili, ale remíza podle mě odpovídá průběhu zápasu. Pro mladé kluky to byl dobrý zápas, na obou stranách si zahrálo několik kluků z áčka. Obecně šlo o dobré utkání, ale mrzí mě první půle, kde jsme byli pasivní, ztráceli jsme a až příliš hráli vrchem. V kabině jsme si pak něco řekli a ve druhé půli už jsme si vytvářeli šance a zaslouženě vyrovnali,“ zhodnotil kvalitní duel trenér Viktorie Jiří Kohout.

FC Viktoria Plzeň U21 – AC Sparta Praha U21 1:1.

Poločas: 0:1. Branky: 72. Novák – 2. Mareček, ŽK: Novák, Sváček – Novotný,J. Pavlík, Rozhodčí: Houdek – Kubr, Pečenka. Diváci: 200.

Viktoria: Sváček – Kadar, Vacovský, Novák, Kovařík – K. Pavlík – Skála (46. Kulhánek), Vais, Živulič, Arzberger (90. Ryška) – Sedláček (73. Mudra).

Sparta: Bačkovský – J. Pavlík, Březina, Karavajev, Sváta, Mareček, Frýdek, Traore (90. Balvín), Juliš, Matoušek (75. Dao), Novotný (58. Špaček).