Úvod utkání byl vyrovnaný, postupně ale začali Viktoriáni přebírat kontrolu nad hrou a ve 39. minutě vyústila převaha v branku Jiřího Sedláčka po úspěšně zahraném rohovém kopu.

Z ojedinělé akce se podařilo fotbalistům Českých Budějovic v 70. minutě vyrovnat, o čtyři minuty později ale vsítil vítězný gól Michal Hlavatý z pokutového kopu. Pojistku přidal vzápětí Bohumil Havel a uzavřel skóre zápasu.

„Myslím si, že to bylo dobré utkání. Měli jsme hodně šancí nejen před prvním gólem, ale i po něm. Trochu jsme si to zkomplikovali, když soupeř z rohu vyrovnal. Po krásných akcích jsme se dostali do vedení 3:1 a zápas zaslouženě vyhráli," hodnotil utkání trenér juniorky Viktorie Pavel Horváth.

Díky dalšímu jarnímu vítězstvím se Viktorie posunula na dvanácté místo tabulky. „Start jara je ideální, lépe to nešlo a vážíme si toho. Kluci dobře trénují a v zápasech je to vidět. Makají na sobě, zatím jsem spokojený," pochvaluje si Horváth.

Další utkání čeká juniory v pondělí 6. března, kdy od 13 hodin v Luční ulici přivítají pražskou Slavii.

FC Viktoria Plzeň U21 – SK Dynamo České Budějovice U21 3:1 (0:1)

Branky: 39. Sedláček, 74. Hlavatý pen., 77. B. Havel – 70. L. Havel.

Viktoria: Sváček – Rychnovský, Teršl, Vacovský, Hlavatý (81. Novák), Kadar, Mudra, Kopřiva (70. Debellis), Skála (84. Vukajlovič), B. Havel (81. Suchý), Sedláček.