Více než osmdesát minut se čekalo v sobotním přípravném zápase na gól, v závěru však dokázali fotbalisté Jiskry Domažlice na hřišti v plzeňské Luční ulici vsítit hned dva a porazit hráče Viktorie Plzeň do jedenadvaceti let.

Do utkání vstoupilo aktivněji mužstvo Domažlic, kterému v letošním ročníku tabulky ČFL patří jedenáctá pozice. Viktoriáni si mnoho šancí vytvořit nedokázali. V druhé půli ale začali hosty přehrávat. „Po počáteční nervozitě, kdy si kluci nebyli jistí tím, že se silově můžou tomuto soupeři rovnat, se to zlepšilo a ve druhé půli jsme měli hodně dobré situace," hodnotí průběh utkání trenér juniorů Pavel Horváth.

První branku vstřelili fotbalisté Domažlic po úspěšně zahrané standardní situaci v 82. minutě zásluhou Průchy, pojistku přidal z poslední akce utkání Roubal.

Plzeňské srážely nevyužité šance. „Bohužel jsme je neproměňovali. Domažlice si také něco vytvořily a první gól daly zhruba deset minut před koncem po rohovém kopu. Druhý přidaly v závěru zápasu po naší ztrátě míče ve středu hřiště," popsal brankové situaace Horváth. I přes porážku byl ale s výkonem spokojený. „Někteří hráči si dokázali, že se soupeřem z ČFL (třetí nejvyšší soutěže) mohou hrát."

Další přípravné utkání čeká na juniory Viktorie Plzeň v pátek, kdy se utkají s Baníkem Sokolov. „S klukama si o zápase s Domažlicemi promluvíme a řekneme si, co jsme udělali špatně a co dobře, abychom se na soupeře připravili," dodává Horváth.

Podzim se juniorům Viktorie příliš nevydařil. Po polovině soutěže jsou až na čtrnáctém místě a na poslední Třinec mají náskok pouhých dvou bodů. První utkání jarní části sezony je čeká v neděli 19. února, kdy nastoupí na hřišti Příbrami.

FC Viktoria Plzeň U21 – TJ Jiskra Domažlice 0:2

Branky: 82. Průcha, 90. Roubal

Sestava Plzně: Sváček – Debellis (55. Kadar), Teršl, Vacovský, Vukajlovič (55. Skála) – Rychnovský, Kule (55. Suchý), Mudra, Kulhánek (65. Debellis) – Kopřiva – Sedláček.

Šimon Tittel