Už si na jaře poradili s Vltavínem, který přezimoval v čele České fotbalové ligy. Teď si fotbalisté Jiskry Domažlice brousí zuby na dalšího favorita, v tabulce třetí Zápy.

Oba týmy se v Domažlicích od 16.30 hodin postaví proti sobě v dohrávce pětatřicátého kola.

O motivaci mají Chodové postaráno. Když v duelu uspějí, přiblíží se svému soupeři na rozdíl jediného bodu a na druhé Jirny by při stejném počtu odehraných zápasů ztráceli pouhé dva body.

„Je to tak, je to pro nás šance přiblížit se samotné špičce tabulky," burcuje tým před důležitou bitvou trenér Jiskry Jiří Skála. Domažličtí jsou při chuti, o víkendu rozstříleli rezervu Táborska 5:1 a bez šancí nejsou ani proti Zápům.

Jarní bilanceOba soupeři na jaře ještě neprohráli a ve třech zápasech získali shodně osm bodů. Domažlice doma porazily Vltavín 4:3, Táborsko B 5:1 a remizovaly 
v Brozanech 1:1 (PK 3:2). Zápy zvítězily v Čáslavi 2:1, v Benátkách nad Jizerou 1:0 a dva body vytěžily doma v duelu s lídrem tabulky Chrudimí – 1:1 (PK 5:4).

Navíc svému soupeři mají co vracet. Na podzim podlehla Jiskra v Zápech 1:2, když domácí vyrovnali brankou z vymyšlené penalty a vítězný gól vstřelil ranou do šibenice zkušený Pavlík.

Trenér Jiří Skála sledoval bedlivě soupeře ve víkendovém duelu v Benátkách nad Jizerou, kde Zápy vyhrály 1:0.

„Jejich předností je rychlá přechodová fáze a výborné standardky. Na ně si musíme dát obzvlášť pozor," nabádá své hráče trenér Jiskry. Nejvýraznější postavou soupeře je záložník Kalivoda, bývalý hráč Slavie Praha. „Je to zkušený kreativní fotbalista, hra se točí kolem něj," říká kouč.

Domažlický trenér se bude muset obejít bez zraněného stopera Ondřeje Chocholouška, který nedohrál víkendový zápas proti Táborsku. „Má bolestivé zranění žeber. Naštěstí se vrací uzdravený další stoper Marek Bauer," dodává kouč Jiří Skála.
Ve středu se ještě hrají další dvě dohrávky 35. kola: Dobrovice – Chrudim a Kolín – Vltavín.