Hned ve druhém jarním kole se mohou fotbaloví přiznivci těšit na atraktivní derby. V sobotu totiž na domažlické Střelnici vypukne bitva jediných západočeských zástupců České fotbalové ligy, ve které domácí Jiskra přivítá fotbalisty Tachova.

Trenér Domažlic Radek Kronďák podzimní vzájemné utkání, které Chodové vyhráli 1:0, nepamatuje. Tým totiž v té době vedl současný lodivod Klatov Milan Dejmek. Pro bývalého prvoligového fotbalistu Radka Kronďáka tak půjde o první derby v roli hlavního trenéra dvanáctého týmu třetiligové tabulky.

„Na zápas se hodně těšíme. Myslím, že pro fanoušky bude souboj s Tachovem velkým lákadlem a mohlo by jít o zajímavý zápas s výbornou diváckou kulisou," zamýšlí se zkušený kouč Jiskry Radek Kronďák.

„Mělo by být navíc hezké počasí a já doufám, že utkání zvládneme," má jasno domažlický kormidelník.

To trenér Tachova Pavel Vaigl kvituje hlavně to, že jeho tým pojede do Domažlic kompletní.

„Pro nás je velmi důležité, že jsme zdravotně zcela v pořádku a k zápasu v Domažlicích pojedeme v plné síle. Čeká nás velmi těžké utkání, protože soupeř disponuje velice kvalitním kádrem. Navíc se jedná o derby, takže očekávám trošku vyhrocenější duel než obvykle. Spousta našich hráčů domažlický dres v minulosti oblékala a naopak. O motivaci budou mít oba týmy tedy postaráno a já doufám, že si nějaký bod odvezeme," uvádí sympatický kouč Tachova Pavel Vaigl.

O víkendu pokračuje druhým jarním kolem také divize. Rokycany, Sušici a Klatovy čekají pražské týmy. Plzeňská Doubravka jako jediná hraje s celkem mimo hlavní město. Svěřenci trenéra Aleše Jindry zajíždějí na půdu nováčka z M. Lázní.

V nejvyšší krajské soutěži se pak diváci mohou mimo jiné těšit na plzeňské derby mezi Rapidem a Bolevcem nebo záchranářský duel poslední rezervy Rokycan se čtrnáctým výběrem Zruče.