Zápas navíc může napovědět v boji o titul, protože kdyby Sparta vyhrála, zvýšila by náskok na prvním místě před Plzní na šest bodů.

Přesto se Jiráček snaží na důležitost utkání příliš nemyslet. „Nechci říkat, že ho beru jako každý druhý zápas, přeci jen jsem v Plzni nějaký čas byl. Ale snažím se od toho oprostit a jet tam s čistou hlavou," řekl rodák ze Sokolova v rozhovoru pro klubový web.

Během angažmá v Plzni si Jiráček proti Spartě několikrát zahrál, tehdy ale podle něj ještě nebyla rivalita mezi oběma kluby tak velká jako v posledních letech, kdy jde o hlavní adepty na titul.

„Teď to poznávám z druhé strany, že když někam přijede Sparta, tak se každý chce předvést a dát do toho něco navíc. Já se o to před lety taky snažil," uvedl Petr Jiráček.

„Teď čekám to samé, navíc za posledních pět, šest let rivalita rapidně stoupla. Plzeň navíc bude chtít ukončit výsledkovou krizi, ale já doufám, že jim to znepříjemníme a nepovede se jim to," řekl devětadvacetiletý Jiráček.

Ve Viktorii má současný fotbalista Sparty stále dost kamarádů. „Ale už si moc nepíšeme, opadlo to, už když jsem byl v Německu. Ale když se potkáme, tak si s klukama rád popovídám," dodal.

Plzeň má nyní na svém kontě dvě porážky v řadě. „Většinou když tým dostane dvě facky, tak se na další zápas o to víc soustředí. Zejména když přijedeme my. Nečeká nás nic lehkého, ale i když se poslední zápasy Plzni nepovedly, musíme odvést stoprocentní výkon a nesmíme podcenit sebemenší věc," uvědomuje si před zápasem Petr Jiráček.