Otázkou ale zatím zůstává, zda bude mít sobotní finálový zápas Poháru České pošty v pražském Edenu mezi Viktorií Plzeň a pražskou Spartou důstojnou diváckou kulisu.

Dosavadní čísla prodaných vstupenek totiž zatím příliš optimisticky neznějí.

Fotbalová asociace České republiky (FAČR), která je pořadatelem finále, zastavila z bezpečnostních důvodů internetový prodej lístků na hlavní a protilehlou tribunu stadionu v Edenu. Důvodem jsou obavy z výtržností fanoušků, protože lístky začali skupovat radikální fanoušci nejen z jiných českých klubů, ale i z Polska a Slovenska.

„FAČR byla nucena tento způsob prodeje lístků zastavit s ohledem na zajištění bezpečnosti ostatních fotbalových příznivců či rodin s dětmi," píše se v prohlášení, které FAČR vydala.

Vstupenky na utkání je možné zakoupit výhradně na pokladnách obou finalistů, Plzně a Sparty. Kluby mají lístky do vymezených sektorů na jižní (Sparta) a severní tribuně (Viktoria).

Do vyhrazených sektorů mají oba finalisté k dispozici kolem 8500 vstupenek z celkové kapacity stadionu (20 tisíc). Moc na odbyt ale zatím nejdou.

„Do sektorů na severní tribuně jsme zatím prodali zhruba patnáct set vstupenek. K dispozici máme také několik stovek lístků na hlavní tribunu pro reklamní partnery a rodiny hráčů," hlásil včera mluvčí Viktorie Pavel Pillár.