Chodové o víkendu porazili doma Písek až po penaltovém rozstřelu, když v normální hrací době skončil zápas 2:2. Jiskra se sice dostala do dvougólového vedení, ale Jihočeši sedm minut před koncem snížili a v samém závěru vyrovnali.

Naopak Tachov nastoupí do derby povzbuzený domácí výhrou 2:1 nad silným Vltavínem. Trenér Pavel Vaigl byl také po vítězství spokojený. „Musím kluky pochválit, předvedli bojovný taktický výkon. Začali aktivně, vynutili si standardky, a hlavně dali vedoucí gól. Hosté v závěru poločasu sice srovnali, ale my jsme si i s trochou štěstí vzali vedení zase rychle zpět," hodnotil tachovský kouč první půli.

Ve druhém poločase se sice favorizovaný Vltavín tlačil za vyrovnáním, ale domácí tým těsný náskok uhájil. „Hráči šli nadoraz," ocenil Vaigl.

Před derby se Tachovští snaží zachovat chladnou hlavu.

„Domažlice jsou šesté, my o deset příček níž. V derby nemáme co ztratit a rád bych, kdybychom navázali na výkony z posledních dvou zápasů," prohlásil trenér Vaigl, který předtím působil právě v Domažlicích.

Na podzim skončilo derby v Tachově výhrou domácích 1:0 po gólu Rudy z 92. minuty, když Jiskra tehdy doplatila na neproměňování svých šancí. Teď by Domažličtí rádi svému soupeři porážku oplatili.

,,Tachov po dvou výhrách určitě ožil, derby bude o to víc vyhecované, ale my se na zápas těšíme. Doufám že přijde hodně diváků, kteří uvidí pěkný fotbal s vítězným koncem pro nás," přál si před dnešním soubojem domažlický kapitán Petr Mužík.

Utkání bude řídit Tomáš Grimm z Rokycan.