„Zápasy v hale mně odkryly spoustu pozitivních, ale i negativních poznatků. Je pro mě velmi poučné sledovat hráče, jak se chovají v různých situacích,“ říká trenér Stanislav Levý.

„Zajímavé například je, jak reagují, když prohrávají o čtyři branky, zda dále bojují nebo rezignují. Aniž to možná v tu chvíli tuší, vlastně se přede mnou odhalují. A to mně přináší důležité informace a ukazuje mi, kudy jít dál v zimní přípravě,“ dodal trenér Levý.

Jeho tým porazil v sobotu Sazka Areně v základní skupině Slavii Praha 5:2, ale podlehl Žilině 1:4 a od vítěze turnaje, Žižkova, utrpěl debakl 0:6. V boji o páté místo prohráli Plzeňané včera s Teplicemi 1:2.

„V utkání proti Žižkovu jsme měli trochu smůlu, protože jsme k němu nastoupili těsně po zápase se Slavií. Utekl nám začátek utkání, Žižkov získal vedení, a když v hale prohráváte o dvě branky, musíte otevřít hru a toho soupeř využil ke vstřelení dalších gólů,“ komentoval rozhodující zápas ve skupině trenér Viktorie Plzeň Stanislav Levý.

„Výsledek se Žižkovem vypadá hrozivě, ale my jsme v zápase ´umřeli´ na špatnou koncovku. Kdybychom proměnili šance, skóre mohlo být mnohem vyrovnanější,“ míní kouč Viktorie.

Účast na halovém turaji v Praze byla jedinou v rámci zimní přípravy. „V pondělí (dnes, pozn. red.) absolvuje druhá polovina kádru funkční testy na FTVS v Praze a potom už začně tvrdá, vesměs dvoufázová zimní dřina,“ říká kouč Viktorie.

Náročnou kondiční přípravu si fotbalisté Viktorie zpestří zápasy Tipsport ligy v Praze. První zápas je čeká už pozítří od 13.30 hodin proti druholigové Dukle Praha.