„Náš výkon v první půlhodině byl jednoznačně ovlivněn tím, jak moc jsme chtěli všechno rozhodnout co nejdříve," prohlásil kapitán fotbalistů Viktorie Pavel Horváth.

Čím si vysvětlujete, že má mužstvo v posledních zápasech horší první poločasy?
Dnes to byla hlavě obava z toho, že můžeme získat titul. Bylo evidentní, že začátek jsme z tohoto důvodu nezvládli. Paradoxně jsme ale mohli jít do vedení, když měl Dan Kolář obrovskou šanci. Myslím si, že byla klíčová, protože kdybychom šli do vedení, tak bychom už to v té euforii zvládli.

Trenér Vrba po zápase říkal, že nehrajete podle pokynů, které mužstvu dává. Máte stejný pocit?
Je to možné, i když já to samozřejmě mohu na hřišti vidět jinak. Je pravda, že v utkání byly věci, které jsme neplnili a padly z toho góly, což je určitě nepříjemné.

Jaký je podle vás recept na to, jak se zbavit tlaku, který na mužstvo pochopitelně před posledním kolem padl?
Můj pohled na to teď je, že bychom jednak měli plnit věci, které po nás trenér chce, ale hlavně bychom měli hodit za hlavu to, jestli se někomu daří nebo nedaří a musíme hrát více srdcem.

Jak podle vás bude nervózní týden před utkáním s Hradcem Králové, který rozhodne o tom, jestli získáte mistrovský titul nebo ne?
Bude především takový, jaký si ho uděláme. V pondělí máme volno a potom přijde pět dní do zápasu.

Bude se podle vás lišit od jiných týdnů?
Předpokládám, že to bude klasický týden jako vždycky. Možná trenér zařadí něco, abychom malinko vypustili z hlavy hřiště. Uděláme trénink, který nám pomůže odvést pozornost od předešlých dnů. Zbývá nám poslední zápas, ve kterém musíme v Hradci předvést výkon, za který si odvezeme pohár.

Je pro vás dobrá zpráva, že Hradec už je jistým sestupujícím a nebude hrát jako o život?
Nevím, v Hradci asi panuje velké zklamání a také tam nemají stejně jako my teď v Plzni ty nejlepší pocity. Těžko hodnotit. Uvidíme, jak budou Hradečtí hráči nabuzení a v jakém budou rozpoložení.