Jsou zkušenější, mají za sebou těžké zápasy v evropských pohárech a sami nyní v souboji s estonským mistrem Nomme Kalju přebírají roli favoritů.

I přes své postavení, které si svoji pracovitostí a výkony na evropské scéně získali, však zůstávají nohama pevně na zemi.

„Na všechna další utkání v Lize mistrů se i nadále díváme s velkou pokorou a v každém takovém zápase si uvědomujeme, že fotbal dnes umí hrát každý. A víme, že sami jsme byli před dvěma třemi lety ve stejné roli jako teď náš úterní soupeř," řekl na pondělní předzápasové tiskové konferenci v Tallinnu kapitán Viktorie Plzeň Pavel Horváth.

Horváth si nedomnívá, že už v prvním zápase se rozhodne o postupu. „Očekávám spíše opatrnější fotbal, podle mne v našem souboji s Kalju nepadne deset branek jako ve dvojutkání se Sarajevem," prohlásil kapitán Viktorie.

I když se Viktoria snažila získat o svém protivníkovi co nejvíce informací, zůstává pro ni estonský mistr stále velkou neznámou. "Soupeře tolik neznáme. Viděli jsme sestřih ze dvou jejich zápasů, což nejsou informace v takovém rozsahu, jak jsme zvyklí. Proto si budeme muset dát pozor na začátek zápasu, než si soupeře osaháme na hřišti v realitě," dodal.

I proto prý Plzeň rozhodně soupeře nepodcení, přestože jde o tým s minimálními zkušenostmi v evropských pohárech, který se poprvé v historii dostal do třetího předkola Ligy mistrů.

Trenér Viktorie Pavel Vrba bude vybírat až na zraněného Bakoše a distancovaného Procházky, který ale včera v Tallinnu s mužstvem trénoval, z kompletního kádru. „Postavíme to nejsilnější, co máme k dispozici," řekl včera trenér Viktorie novinářům na tiskové konferenci v Tallinnu.

Silnou zbraní soupeře jsou podle plzeňského kouče standardní situace. „Umí je zahrávat velice dobře, Helsinky si s touto předností Kalju nedokázaly poradit. Uvidíme, jak si s tím poradíme my," podotkl Pavel Vrba.

Jeho protějšek, trenér Kalju Igor Prins, se nechal po postupu do třetího předkola Ligy mistrů přes Helsinky ostříhat dohola. A před utkáním s Plzní motivuje hráče jeho brazilský asistent Fredo Getulia. Když estonský mistr Viktorii vyřadí, nechá si vlasy obarvit vlasy na růžovo.

Getulia již musel navštívit kadeřníka po postupu přes HJK Helsinky ve 2. předkole, když hráčům slíbil, že po postupu půjde na blond.

Podobné sázky podle trenéra Pavla Vrby svědčí o tom, že mezi hráči a trenéry Kalju panují výborné vztahy. „Je vidět, že tu všichni táhnou za jeden provaz," prohlásil Vrba, který se rovněž po zisku prvního titulu s Plzní v roce 2011 nechal ostříhat dohola.

„I u nás v týmu praktikujeme podobné věci, ale to je interní záležitost a zůstane to v kabině. Každopádně znovu oholit hlavu bych si už nenechal. Už jsem to zažil dvakrát a to mi stačilo," dodal kouč Plzně.

Trenéři Igor Prins považuje Viktorii ve vzájemném souboji za favorita. "Plzeň je hodně ofenzivní tým a bude velmi těžké ji ubránit. Každopádně jsme na soupeře připraveni, máme své plány a ty se budeme snažit splnit. Když se nám to povede, budeme mít určitou šanci," uvedl trenér Pris.