Papírovým favoritem byl před samotným duelem rozhodně výběr Chotíkova, kterému po odehraných jedenácti kolech patřilo se ziskem 23 bodů čtvrté místo. Horní Bříza byla až desátá, hlavně díky tomu, že se ji na cizích hřištích zatím příliš nedaří. Z pěti výletů na venkovní stadiony si svěřenci trenéra Martina Löffelmana připsali pouhé čtyři body. Nutno však podotknout, že tyto body získali právě v posledních dvou duelech - v Mýtě remizovali 1:1 a na hřišti plzeňského Rapidu po výborném taktickému výkonu zvítězili těsně 1:0

ÚVODNÍ NÁPOR A RYCHLÝ GÓL

Domácí fotbalisté vstoupili do zápasu s nováčkem soutěže aktivně a hned ve třetí minutě se mohli radovat z vedení. Kapitán David Míka si nikým nehlídán naskočil na nadýchaný rohový kop a perfektně umístěnou hlavičkou rozjásal promrzlé chotíkovské publikem poprvé. Navýšit náskok mohl soubor trenéra Petra Nyklese po deseti minutách hry. Se střelou jednoho z ofenzivních borců Chotíkova si ale hostující brankář Jan Schimmer poradil.

Další obrovskou šanci si Chotíkovští vypracovali po půl hodině hry, ale výsledek byl naprosto stejný jako situace z desáté minuty – gólu totiž zabránil výborný zákrok gólmana Horní Břízy. Zápas byl do této chvíle v jednoznačné režii domácích. Hostující mančaft se na polovinu soupeře příliš nedostával a když ano, jeho slibně rozvíjející se akce zastavil zvednutý praporek pomezního na lajně. Ve zbytku prvního poločase se již nic zajímavého nestalo a i přes velkou snahu přidat další branku, odcházeli domácí hráči do kabin s nejtěsnějším možným náskokem.

NEČEKANÝ OBRAT VE HŘE OBOU TÝMŮ

Na začátku druhého dějství mohli hosté z Horní Břízy z čista jasna vyrovnat. To by ale Pavel Chocholatý musel se svou příležitostí z hranice malého pokutového území naložit mnohem lépe. V 56. minutě se sám na domácího brankáře řítil Milan Zavadil. V rozhodující chvíli si ale míč předkopl a ten mu chotíkovský gólman lapil. Za mírné provětrání Bejdákových rukavic si navíc hornobřízký hráč s číslem šest na zádech vysloužil od hlavního arbitra žlutou kartu. Že ale zazdil vyloženou příležitost ho příliš mrzet nemuselo. Aktivnější hosté se totiž dočkali vyrovnání o chvíli později. Autorem branky byl střídající Jiří Sedlecký. Horní Bříza byla v tuto chvíli na koni a pomohlo jim k tomu také vyloučení domácího Martina Míky, který se musel po druhé kartě žluté barvy předčasně pakovat ze zeleného pažitu.

V 77. minutě mohl překlopit misky vah na stranu svého týmu hostující vytáhlý stoper Lukáš Janka, který se do zakončení dostal po nebezpečně kopnutém rohovém kopu. Nabídnuté příležitosti se ale zaĺekl a míč poslal do ochranné sítě vysoko na branku.

V 86. minutě inkasoval domácí kapitán David Míka po tvrdém zákroku na polovině hřiště druhou žlutou kartu a stejně jako jeho spoluhráč a bratr v jedné osobě musel předčasně do sprch. Závěrečný nápor hostů se nekonal, a tak se oba celky rozešly smírně 1:1. V penaltovém rozstřelu pak byla úspěšnější Horní Bříza, která sice neproměnila jeden pokus, ale díky třem selháním domácích to na zisk bonusového bodu stačilo.

FC CHOTÍKOV 1932 – SK HORNÍ BŘÍZA 1:1 (1:0)

PK: 2:3. Branky: 3. David Míka – 64. Sedlecký. Rozhodčí: Havránek – Mazanec, Schveinert. DFA: Houdek Jiří. ŽK: 5:2. ČK: 69. Martin Míka, 86. David Míka (oba Chotíkov). Diváci: 80.

Chotíkov: Bejdák – Fakan (75. Kestler), Kluska, Končal, Kučera, Lopata, David Míka, Martin Míka, Michal Prais, Pechler, Schleis (90. Rubáš). Trenér: Petr Nykles.
Horní Bříza: Schimmer – Lavička, Milan Zavadil (57. Jiří Sedlecký), Netáhlo (75. Němeček), Sedlák, Macháček, Lomoz, Janka, Pavel Chocholatý (80. Jan Paukner, 87. Šimice), Rous, Kraček. Trenér: Martin Löffelman.

V dalších sobotních zápasech 12. kola nejvyššího přeboru Plzeňského kraje bylo o zajímavé okamžiky postaráno. Další tvrdou lekci dostali fotbalisté ex-divizní Sušice, kteří utrpěli debakl na hřišti Sokola Lhoty, kde padli vysoko 0:5. Sušice tak prohrála počtvrté za sebou. Sobotní program nabídl také dvě okresní derby. Vedoucí Tachov si poradil se Stříbrem poměrem 6:0 a zvítězil i ve svém dvanáctém zápase sezony. Třetí Rokycany pak uspěly ve šlágru kola a přímém souboji o druhém místo v Mýtě 3:1. Podle oficiálního zápisu sledovalo utkání na krajský přebor rekordních 650 diváků!

Ostatní sobotní zápasy 12. kola KPM: FK Tachov – Baník Stříbro 6:0 (9. a 66. Bydžovský, 20. Folejtar, 26. Tušl, 53. Skopový, 78. Čížek), TJ Rozvadov – Jiskra Domažlice B 0:2 (57. Bronec vlastní, 70. Kubr), Rapid Plzeň – Slavoj Žihle 3:0 (30. a 54. Matějka, 42. Klekner), Sokol Lhota – Sušice 5:0 (32. a 35. David Křížek, 22. Bachroň vlastní, 53. Kotrnoch, 68. Klokan), Slavoj Mýto – FC Rokycany 1:3 (40. Švejda – 27. Kořínek, 52. Černý, 60. Trojanec).

Zbývající zápasy 12. kola KPM: Okula Nýrsko – Start VD Luby, TJ Holýšov – Slavia Vejprnice (oba dva duely se hrají v neděli 29. října od 14.30).