Horažďovice, které především v domácím prostředí válcují jednoho soupeře za druhým, patří beze sporu i letos k největším favoritům, ale kouč Michal Čadek se s touto tezí úplně neztotožňuje.

„Do role favorita nás pasovali ostatní trenéři, já s tím úplně nesouhlasím," říká kouč Horažďovic Michal Čadek, který zve fotbalové příznivce na druhé kolo nejvyšší krajské soutěže.

Horažďovice – Rapid (NE 17.00 – rozhodčí Červený)

Na utkání se moc těšíme. Celý tým je nažhavený ukázat se před svými fanoušky, kterým se představíme více než po dvou měsících. Navíc v Horažďovicích bude o víkendu probíhat pouť, takže atmosféra bude jistě slavnostní. Na domácím trávníku jsme neprohráli už přes třicet zápasů, takže nic jiného než vítězství nebereme.

Klatovy – Holýšov (SO 17.00 – rozhodčí Šimek)

Domácím se v přípravě velmi dařilo, v úvodním kole v Kolovči demonstrovali svou sílu. Hosté sice překvapili v Přešticích, mají nového kouče, ale přiklonil bych se k výhře domácího celku.

Vejprnice – Přeštice (NE 17.00 – rozhodčí Kračmer)

Zajímavý zápas. Slavia překvapila venku, Přeštice nečekaně na úvod klopýtly s Holýšovem. Tipoval bych pokutové kopy, ve kterých se projeví větší zkušenost hostujícího týmu.

Luby – SK ZČE (NE 17.00 – rozhodčí Homr)

Plzeňský tým prošel v létě omlazením kádru, na úvod ztratil body na svém trávníku. Domácí se poprvé představí fanouškům v krajském přeboru a jsou plni nováčkovské euforie. Očekávám vítězství domácích.

Horšovský Týn – Příkosice (SO 17.00 – rozhodčí Křen)

Domácí překopali kádr, hosty zdobí bojovný fotbal, i minulý týden s námi předvedli solidní výkon. Soudím, že Čechie uspěje po pokutových kopech.

Sušice – Stod (NE 17.00 – rozhodčí Hodek)

Podle loňské formy a přípravných duelů jasná jednička. Domácí by neměli mít vážnější problémy se záchranou, Stod doma přehrají.

Horní Bříza – Domažlice B (SO 17.00 – rozhodčí Šlapák)

Domácí musí v takových utkáních bodovat, jenže hosté mají mladý kádr, natěšený na krajskou soutěž. Myslím si, že si body odvezou hosté.

Koloveč – Chotíkov (NE 16.00 – rozhodčí Petržílka)

Velmi zajímavý souboj. Slavoj patří k favoritům soutěže, ale hosty bych pasoval na černého koně přeboru. Už na jaře hráli kvalitní fotbal, tipuji, že v Kolovči urvou bod.

Martin Šiška