Fotbalistům Plzně už kromě dobrého výsledku a uspokojení plzeňských fanoušků nešlo prakticky o nic. Karty byly před zápasem rozdány zcela jasně. Villarreal byl společně s Rapidem Vídeň už jistým postupujícím ze skupiny E. Viktorka bojovala na dálku pouze o třetí místo. V případě vítězství se navíc nemusela ohlížet na ve stejnou dobu hrající duel Minsku ve Vídni (Rapid zvítězil 2:1).

„Na utkání jsme se těšili, i když už o nic nešlo. Chtěli jsme se s podzimem rozloučit vítězně a potěšit naše skvělé fanoušky, kteří nás celý podzim hnali dopředu. Myslím si, že jsme začali velmi aktivně. Možná jsme Villarreal trošku překvapili. Vstřelili jsme branku z penalty a dostali se do vedení. Potom jsme trošku polevili a dovolili soupeři vyrovnat ," ohlíží se za prvním poločasem šestigólového zápasu středopolař Tomáš Hořava.

Druhý poločas začal stejně jako končil ten první. Villarreal byl aktivní na míči a hlavně nebezpečný Bakambu motal hlavu mladé stoperské dvojici Plzně.

„Je škoda, že jsme soupeře pustili do vedení. Villarreal ukázal skvělou techniku, kombinace a sílu směrem dopředu. Na druhou stranu od té doby, co jsme dostali druhý gól, jsme se herně zase zvedli a hráli jako na začátku utkání. Velmi důležitý byl rychlý vyrovnávací gól na 2:2," říká Tomáš Hořava.

V hektickém závěru utkání poslal svěřence trenéra Krejčího do vedení výstavní ránou právě olomoucký odchovanec, který si připsal na podzim již třetí krásnou branku levou nohou (předtím Slovácko a pražská Dukla).

„Ani přesně nevím, kdo mi tam míč přiťukl. Měl jsem na přemýšlení celkem málo času. Prvním dotykem jsem si dal míč mimo osu bránících hráčů, vypálil a spadlo to tam. Škoda, že jsme vedení neudrželi. V tu chvíli jsem už věřil, že vyhrajeme. Bohužel jsme v poslední minutě nastavení inkasovali. Trošku nám tam vyplaval z druhé vlny španělský hráč (Bruno Soriano) a se štěstím vyrovnal. I tak si ale myslím, že jsme odehráli nejlepší utkání v letošním ročníku Evropské ligy," zamýšlí se Tomáš Hořava.

Viktorii teď čeká třítýdenní volno. Přípravu na jarní část sezony ochuzenou o duely evropských soutěží zahájí začátkem ledna.

„Já osobně jsem rád, že nám začíná menší pauza. Odehráli jsme spoustu zápasů. Teď se těším na rodinu a Vánoce. Příprava na jaro nám začíná skoro hned po novém roce. Je potřeba nabrat síly a dobře se připravit na ligu a domácí pohár," uzavřel Tomáš Hořava.