Středopolař Viktorie Plzeň Tomáš Hořava asistencí na gól přispěl k výhře 2:0 nad Bukureští v 5. kole Evropské ligy. „Nebyl to záměr, aby Honza míč tečoval. Nechtěl jsem už nic vymýšlet a občas ty voleje dobře sednou. Nebyla to špatná rána, ale pokud by ji Honza netečoval, tak by to gól asi nebyl,“ říkal Hořava.

Podala Plzeň ve čtvrtek nejlepší výkon v Evropských pohárech?
Doma hrajeme celkem dobře pořád. Ukázali jsme to proti Luganu, Beer Ševě, ale s Bukureští byl náš výkon možná o kousek výš.

Bitvu o Plzeň ovládla Západočeská univerzita.
VIDEO: Bitvu o Plzeň ovládla Západočeská univerzita, hymnu zpíval rozhodčí

V čem byl rozdíl oproti třem předchozím zápasům s FCSB?
V rozhodujcícíh okamžicích jsme byli soustředěnější, možná i sebvědomější, a dokázali jsme to dotáhnout do konce. Předchozí zápasy (dvě prohry a jedna remíza) nás Bukurešť neválcovala, ale utkání jsme nezvládli v hlavách.

Bylo na hře Rumunů poznat, že šetřili některé klíčové hráče?
Možná si mysleli, že když nás dvakrát porazili a jednou remizovali, tak to půjde snadno. První poločas nestíhali, ale druhý zapnuli na vyšší obrátky. V první půli jsme měli spoustu příležitostí vstřelit gól, ale nenašli jsme finální přihrávku.

Chyběly i centimetry dotlačit gól do branky. Na druhou stranu jsme asi dvakrát pustili Bukurešť do šance. Druhý poločas si soupeř uvědomil, že to tady nebude mít lehké, tak trochu zvýšil tempo. Rozdíl mezi prvním a druhým poločasem byl v tom, že jsme proměnili šance. Párkrát nás podržel Aleš Hruška a zápas jsme tak dotáhli do vítězného konce.

DLOUHOLETÝ fotbalista ZČE Plzeň Jiří  Čiháček oslavil v letošním roce pětaosmdesát let.
Bývalí fotbalisté se opět setkali v Éčku

Nebyli jste o přestávce nervózní, když jste zahazovali jednu šanci za druhou?
Ne. Věřili jsme, že můžeme vyhrát.

Dostala se k vám před koncem zápasu informace, že Lugano vyhrává?
Vůbec jsem to nevěděl. Ptal jsem se až po konci utkání kluků ze střídačky. Trochu jsem se bál, že spíš Beer Ševa vyhrála, protože mi přišlo, že se nikdo neradoval, ale nakonec to dobře dopadlo a jsme šťastní.