Oba celky mají tři kola před koncem ročníku shodný počet 19 bodů. A oba bojují o účast ve zrádné baráži. A vzhledem k tomu, že se do posledního kola bude čekat, jak dopadne boj o záchranu v divizi (Petřín je jistým sestupujícím a v ohrožení jsou stále celky Doubravky, Klatov i Přeštic), cítí kluby ve spodních patrech tabulky nejistotu. „Právě. Pořádně ani nevíme, co nám bude nebo nebude v závěru stačit. Bojujeme ale o baráž, to je jasné. Zápas se Žihlí a vlastně i ten další v Lubech označuji za zápasy jara,“ ví trenér Holýšova Štěpán Hirschl, který se Žihlí očekává souboj na krev. „Oba celky hrají o všechno, tak podle toho to bude na hřišti asi vypadat. Troufnu si říci, že fotbalová kvalita bude na naší straně, ale musíme si dát pozor na žihelské brejky, a také standardní situace,“ dodává Hirschl.

Hraje se také divize a atraktivní souboj čeká fotbalové fanoušky v rámci 28. kola už zítra od 17 hodin v Klatovech, kam přijede Petřín.

Plzeňanům už o nic nejde, zatímco Klatovy bojují o záchranu. „Právě proto, že Petřínu už o nic nejde, budou u nás hrát uvolněně a bez nervů. Rozhodně nás nečeká jednoduché utkání,“ má jasno klatovský kormidelník Michal Čadek. A jaký zápas očekává jeho protějšek na lavičce Petřína Radek Vodrážka? „Nám sezona skončila prakticky před čtrnácti dny, takže si chceme zahrát hlavně pěkný fotbal. Domácí musí vyhrát, nic jiného jim nezbývá. Pevně ale věřím, že to Klatovům znepříjemníme,“ přeje si plzeňský kouč Radek Vodrážka.

Ostatní divizní zástupci se představí venku. Přeštice zajíždějí zítra dopoledne do Prahy, kde změří síly s Aritmou. Tým Doubravky pak hraje v neděli v Rakovníku.

Krušnoman Cross Triathlon Most 2018
Plzeň hostí český šampionát v cross triatlonu. Kdo bude brát zlato?