Současná Viktoria = osvědčená značka pro ofenzivní ohňostroj.

Co se s mistry stalo? V minulé sezoně až tak góloví nebyli. V posledních pěti zápasech nastříleli osm branek. Právě slabší plzeňská koncovka udělala z mistrovských dostihů drama až do konce. „Chceme hrát atraktivněji a vylepšit ofenzivu," plánoval rozhodně na začátku přípravy plzeňský trenér Pavel Vrba.

A jak se zdá, letní proměna se povedla. Takhle vypadají plzeňské výsledky v nové sezoně: 2:3, 4:3, 5:0, 2:1 a 4:2.

Plzeňské řádění naposledy odnesla Příbram, jež doma v pátek nad Vrbovou partou vedla 2:1.

Jenže pak se mistři rozstříleli: těsně před přestávkou Darida z penalty vyrovnal a v poslední čtvrthodině obránci Procházka s Limberským zařídili Plzni vítězství 4:2.

A to ještě Petržela z pár kroků napálil břevno…

„Těší mě čtyři vstřelené góly, ale zase jsme Příbrami dva darovali," poznamenal trenér Vrba, jehož tým v pěti dosavadních zápasech devětkrát inkasoval.

Plzeňskou statistiku zhoršují hned první dvě partie v sezoně – Superpohár s Jabloncem a domácí zápas proti sarajevskému Željezničaru (v obou případech tři góly). Ligový prolog s Bohemians mistři ozdobili nulou a v odvetě s Željezničarem dostali během 70minutového oslabení jediný gól. Jenže v pátek přišly další chyby. První: promáchnutí Procházky, jenž nechal propadnout míč ke střelci Danoskimu. Druhá: pět minut poté se Řezník nechal předskočit rozjetým Danoskim a Plzeň prohrávala. Příčina? „Není to o ofenzivním stylu, ale o zbytečných individuálních chybách," přiznal Procházka, jenž svoji minelu vyžehlil vítěznou trefou.

Už zítra Viktorii čeká úvodní díl třetího předkola Ligy mistrů s estonským mistrem JK Nõmme Kalju, který vyřadil ve druhém předkole finský HJK Helsinky.

„Přiznám se, že jsem za favorita pokládal Helsinky. Kalju ale prokázalo kvalitu. Je to tým silný v defenzivě, organizaci hry i ve standardních situacích. Já ale věřím, že máme sílu na to, abychom dvojutkání zvládli," řekl včera Deníku trenér Pavel Vrba.

Do Tallinnu vyrazí Vrbova parta z Prahy už dnes v půl desáté dopoledne a do metropole Estonska by měla dorazit po dvou hodinách letu.

Na palubě leteckého speciálu nebude chybět ani stoper Lukáš Hejda, kolem jehož osoby se včera vyrojily v zahraničním tisku spekulace, že by měl odejít do turecké ligy.

Viktoria to ale rázně odmítla. „Tyto spekulace nejsou pravdivé, jakákoliv jednání ohledně tohoto fotbalisty ani neprobíhala. Lukáš Hejda zůstává hráčem Viktorie Plzeň, s týmem se standardně připravuje na duel v Tallinnu," tlumočil včera vyjádření Viktorie Plzeň tiskový mluvčí klubu Pavel Pillár.

Do Tallinnu odletěl i reprezentant Vladimír Darida, který utrpěl v Příbrami tržnou ránu na kotníku. „Vláďa v sobotu trénoval indidviduálně, ale věřím, že v úterý bude v pořádku," uvedl kouč Vrba.

Dnes v šest hodin večer si hráči vyzkouší trávník Lilleküla Stadium. Zítřejší duel pak začíná ve stejný čas.