Letošní ročník velice populární plzeňské soutěže fotbalových seniorů zná své vítěze. Z prvenství se raduje stejně jako v minulém roce mužstvo Rapidu, které tak získal už svůj pátý titul. V letošním roce ale měl s obhajobou velké problémy, protože v průběhu celé soutěže podávali výborné výkony fotbalisté Černic. Tento tým poprvé prohrál až v 19. kole a vůbec mu nevyšel závěr soutěže, když se mu nedařilo na slovanských hřištích. Prohrál na SK 1894 i na Petříně, na Smíchově pouze remizoval. Tyto ztráty v závěru patrně připravily Černice o titul.

Rapid si udržel výbornou formu až do samotného závěru a zvítězil nakonec s poměrně velkým náskokem šesti bodů. Velice kvalitní výkony zajistily třetí místo Smíchovu a oproti roku 2013 si o jednu příčku polepšil. Na čtvrtém místě skončil celek Vejprnic, který o lepší umístění připravila těsná prohra s Rapidem 2:3, když Slavie vedla v poločase 2:0. Výkyvům ve výkonech se nevyvaroval Petřín, který tak neobhájil bronzovou příčku a skončil až na pátém místě.

V soutěži střelců vedl v úvodu soutěže Baroch z Rapidu, kterého po šestém kole vystřídal Rada, který pak kraloval až do konce a s náskokem deseti branek zvítězil před kanonýrem Černic Stoilovem. Třetí místo udržel historicky nejlepší střelec Ligy starých gard Baroch. Na děleném čtvrtém místě se skončili se shodným počtem 22 branek hned čtyři borci – Lukes, M. Dobrý, Ježek a Mojseňuk.

Slavnostní vyhodnocení letošního ročníku se uskuteční tuto sobotu 29. listopadu od 18.00 hod. v restauraci U Pechtů v Doudlevcích, kam jsou zváni všichni aktivní i bývalí hráči, funkcionáři a fanoušci této populární soutěže.

Střelci: 40 – Rada (Letná), 30 – Stoilov (Černice), 26 – Baroch (Rapid), 22 – Lukes (Smíchov), M. Dobrý (Letná), Ježek (Vejprnice), Mojseňuk (Černice), 21 – Prokš (Smíchov), 20 – Roneš (VS), 16 – Karpíšek (Vejprnice), 13 – Řežáb (Rapid).