„Před zápasem bych porážku 1:3 asi určitě bral, ale vzhledem k tomu, že jsme si ve druhé půli vytvořili šance, jsem zklamaný. Je to asi drzost chtít ze zápasu se Spartou alespoň bod, ale tentokrát jsme to na měli. Jasně, Sparta je lepší a fotbalovější, ale my ji to vždycky hrozně usnadníme,“ posteskl si trenér plzeňských fotbalistek Daniel Prokop a litoval zbytečných chyb, kterých se jeho svěřenkyně dopustily (a nekoncentrovanosti) a tím utkání, které bylo otevřené vlastně až do devadesáté minuty, s velkým favoritem prohrály.

5. kolo 1. ligy žen: FC Viktoria Plzeň (na snímku fotbalistky v červenomodrých dresech) - AC Sparta Praha 1:3 (0:1).5. kolo 1. ligy žen: FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha 1:3 (0:1).Zdroj: David Koranda

Narážel tím na laciný brzký gól Pražanek a pak zbytečnou penaltu v 80. minutě, která pak byla klíčovým momentem celého střetnutí. „Na druhou stranu: holky musím pochválit. Bojovaly a dřely celý zápas. Bylo na nich vidět, že jim to není jedno. Je to prostě škoda,“ dodal kouč s tím, že teď jeho svěřenkyně čekají daleko důležité zápasy s Duklou Praha, Libercem a Lokomotivou Brno Horní Heršpice. Všechny duely hrají Západočešky na domácí půdě.

FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha 1:3

Poločas: 0:1. Branky: 83. Kochanová – 2. Dlasková, 81. Martínková z penalty, 89. Šubrtová. Rozhodčí: Pachtová – Špindlerová, Mifková. ŽK: 0:1 (55. Martínková). Diváci: 90. Hřiště: TJ Dobřany. Viktoria Plzeň: Holíková – Z. Lukáčová (81. Mikešová), Markelová, Šrámková, Radová – Pavlíčková, Mrázová, Pacandová (46. Tauberová), J. Lukáčová – Kochanová – Pelikánová (81. Knödlová). Trenér: Daniel Prokop. AC Sparta Praha: Kožuriková – Dědinová (85. Šubrtová), Bertholdová, Pochmanová, Dlasková – Polcarová, Sonntagová, Cvrčková (46. Jaleca) – Tripp (65. Ducháčková), Martínková, Chang (77. Paulenová). Trenér: Martin Masaryk.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...
8. kolo krajského přeboru: SK Rapid Plzeň (na snímku hráči v modrých dresech) - FC Chotíkov 1932 1:2 (0:1).
OHLASY Z PŘEBORU: Souboj kolegů ovládl Chotíkov. Venku uspěly i Vejprnice