Trenér Viktorie Pavel Vrba se musel obejít bez čtveřice reprezentantů (Kopic, Krmenčík, Kozáčik, Hrošovský), zraněných Řezníka Hořavy a jen na střídačku se posadili Limberský, Petržela, Hájek a Kolář. Ze základní sestavy v utkání proti Slavii tak proti Slovácku nastoupil jediný Hejda.

Aktivnější byli od začátku zápasu hosté, hře Viktorie chyběl větší pohyb a hlavně přesnost.

Do vedení šli v 19. minutě zaslouženě hosté – z pravé strany překvapil Hrušku tvrdou střelou ke vzdálenější tyči Kubala. Další velkou šanci Slovácka měl Petr, jeho hlavičku ale Hruška na brankové čáře vyrazil.

Viktoria přidala a šest minut před přestávkou se prokřehlí diváci dočkali vyrovnání – po centru Havla hlavičkoval před brankou Hubník a míč ve skrumáži prošel až do sítě.

Viktoria ve druhé půli zlepšila pohyb, zpřesnila kombinaci a v 53. minutě šla do vedení – Zeman kolmou přihrávkou poslal do šestnáctky Bakoše a ten prostřelil Heču – 2:1. Hosté se ale naděje na postup nevzdávali a v 63. minutě vyrovnal Sadílek – 2:2.

Stejný výsledek platil i po 90. minutě hry a v Doosan Areně se prodlužovalo. O překvapivém postupu hostů rozhodl Hofmann gólem z voleje ve 110. minutě.

FC Viktoria Plzeň – 1. FC Slovácko 2:3 po prodloužení (1:1, 2:2)

Branky: 37. Hubník, 53. Bakoš – 19. Kubala, 63. Sadílek, 110. Hofmann. Rozhodčí: Marek. ŽK: Čermák. Diváci: 3775.

Viktoria: Hruška – Havel, Hejda, Hubník, Kovařík – Živulič (53. Ivanschitz), Čermák – Zeman, Bakoš (79. Kolář), Pilař (70. Petržela) – Řezníček. Trenér: Vrba.

Slovácko: Heča – Juroška, Hofmann, Šimko, Reinberk – Šumulikoski, Navrátil (120.Tkáč), Petr (104. Helebrant), Sadílek, Havlík – Kubala (88. Kanghyun Yu). Trenér: Kordula.