První domácí utkání v jarní části elitní domácí soutěže malého fotbalu mají za sebou fotbalisté superligového výběru Plzně. Do nového svatostánku na Petříně přijel soupeř z kategorie nejtěžších. A sice Brno, vedoucí tým tabulky, který v dosavadním průběhu sezony ztratil pouze bod a v podzimním vzájemném měření sil uštědřil Západočechům debakl 14:0.

První poločas nedělního duelu byl ale nečekaně velmi vyrovnaný. Hráči z druhého největšího města republiky sice častěji drželi míč na svých kopačkách, ale srdnatě bojující Plzeň dobře bránila, hrála obětavě a vyrážela do rychlých protiútoků. Přesto se po nedorozumění plzeňského gólmana Adamoviče s Denkem dostali hosté snadnou střelou do prázdné klece do vedení. V závěru první půle ale vyrovnal šikovnou tečí s chutí hrající Stanislav Kocour.

Ve druhém dějství ale zcela jasně dominovali hosté a díky slepeným brankám nakonec zvítězili vysoko 7:1. „První poločas nám vyšel nadmíru. Možná jsme soupeře překvapili. Ve druhé půli ale soupeř zrychlil a zjednodušil hru a potrestal nás za každou chybu a nedůslednost,“ litoval fotbalista domácí Plzně Miroslav Nemček.

Plzeň - Brno 1:7 (1:1)

Branka a nahrávka Plzně: 28. S. Kocour (Nemček). Rozhodčí: Pakosta – Šik. ŽK: 1:1. Diváci: 18. Hřiště: SK Petřín Plzeň, UMT. Sestava Plzně: Adamovič – Nemček, Loukota, Vitouš, Kasýk, S. Kocour, Denk, Fürbacher, Hora.

Senco Doubravka (ve žlutém) vs. Rakovník 2:2.
Na Doubravce byly v hlavní roli pokutové kopy