Už v úterý totiž nastoupí fotbalisté FC Viktoria Plzeň v prvním utkání čtvrtého kola Poháru FAČR v Hradci Králové.

Z náročného a vypjatého duelu, v kterém ani jeden ze soupeřů tomu druhému nic nedaroval, si někteří hráči odnesli šrámy.

„V tak těžkých zápasech to tak bývá, ale věřím, že do Hradce Králové pojedeme v co možná nejsilnější sestavě," říká asistent trenéra Viktorie Jiří Skála.

Cíl mají Západočeši jediný. „Věřím, že první zápas v Hradci zvládneme tak, abychom si vytvořili co nejlepší pozici do domácí odvety. Naším cílem je postup do dalšího kola," potvrdil Skála.

Sestava nejspíš nebude stejná jako v sobotním úspěšném souboji se Spartou.

„Je možné, že ve složení mužstva pro pohárové utkání může dojít k některým změnám. To ale nemění nic na cíli, o kterém jsem hovořil. Chceme zápas zvládnout," zdůraznil Jiří Skála.

Není vyloučeno, že v sestavě Viktorie se v pohárovém duelu objeví zkušený středopolař Pavel Horváth, který tentokrát o víkendu nenastoupil v dresu třetiligových Domažlic, farmy Viktorie.

Se změnami v sestavě nastoupí i domácí Hradec Králové. „Příležitost dostanou další fotbalisté. Chceme zkusit jiné varianty, hráče na jiných postech. Jasnou prioritu má liga," uvedl před dnešním pohárovým duelem kouč Východočechů Bohuslav Pilný.

Hradci Králové patří v ligové tabulce poslední místo a změny v sestavě mají za cíl povzbudit hráče, kteří dosud nedostávali tolik prostoru.

„Hráči, kteří proti Plzni nastoupí, si mohou svým výkonem říct o základní sestavu v ligovém zápase proti Liberci," řekl Pilný. „Rádi bychom dosáhli takového výsledku, aby v odvetě bylo o co hrát," dodal hradecký kouč.

Utkání v Hradci Králové začíná v úterý v 17.00 hodin, odveta se hraje v Plzni v Doosan Areně 19. listopadu.