Memoriál odstartuje v 8 hodin zápasem Viktorie Plzeň proti Petřínu. Na programu bude 28 utkání. Oficiální ukončení turnaje se předpokládá v 16.20 hodin.

Loňský poslední srpnový den tomu bylo už patnáct let, co legendární mládežnický trenér, který vychoval řadu ligových fotbalistů včetně držitele Zlatého míče za rok 2003 Pavla Nedvěda, odešel do fotbalového nebe.

Jeden z nejatraktivnějších halových žákovských turnajů v Čechách je určený pro věkovou kategorii U15 a viktoriáni budou chtít po čtyřech letech opět získat pohár pro vítěze.

Minulý ročník vyhrála se ziskem 18 bodů pražská Sparta. Na prvenství Pražanů měli velký podíl nejlepší střelec turnaje Christophe Kabongo a nejlepší hráč turnaje Martin Vitík.

Druhé skončilo družstvo starších žáků Dynama České Budějovice, třetí 1. FC Příbram a čtvrté bylo družstvo pořadatelské FC Viktorie Plzeň.

Milan Gulaš.
Gulaš je ve finále. Ve hře je titul nejužitečnějšího hráče Ligy mistrů

Letošní Memoriál Josefa Žaloudka je určen pro hráče ročníku 2004 a mladší.

Kromě Viktorie Plzeň se turnaje letos zúčastní FK Teplice, Mostecký FK, Dynamo České Budějovice, Sparta Praha, Baník Sokolov, SK Petřín Plzeň a také zahraniční soupeř Viktoria Berlín.

V Městské hale na Slovanech se představí družstva se čtyřmi hráči v poli plus brankář. Hrací doba je 1x14 minut.

O konečném vítězi bude rozhodovat počet bodů, posléze případně vzájemné utkání, minitabulka, rozdíl skóre, větší počet vstřelených branek a menší počet obdržených branek. V extrémních případech může dojít také na střelbu ze značky pokutového kopu. Kromě cen pro vítězné týmy budou uděleny také individuální ceny. Vyhlašovat se bude nejlepší střelec, nejlepší brankář a nejlepší hráč, který získá Cenu Pavla Nedvěda.

Vítězný tým turnaje obdrží putovní pohár Memoriálu Josefa Žaloudka.

Všichni příznivci mládežnického fotbalu jsou do Městské sportovní haly na Slovanech srdečně zváni. Vstup na kompletní program je zdarma.

Marek Bakoš
Bakoš se do Plzně těšil. Je to můj domov, říká útočník Viktorie