V úterý svěřenkyně plzeňského trenéra Karla Rady porazili Itálii vysoko 4:1 a ve čtvrtek od 15.00 hodin je čeká opět v Příbrami nejtěžší soupeř, finalista letošního ME do 17 let, celek Španělska.

Na závěr turnaje se Česky utkají v neděli v Tachově od 11.00 hodin se Skotskem. „Děvčata musím pochválit za výkon proti Itálii, hrála výborný fotbal a dokázala se prosadit i gólově. Letos na jaře jsme stejnému týmu na turnaji v Anglii podlehli 1:2. O to více jsem zvědavý, jak dopadne konfrontace se Španělskem, jedním z nejlepších celků světa," uvedl Karel Rada, trenér české reprezentace dorostenek U17 a ženského prvoligového celku Viktorie Plzeň. Trenéru Radovi pomáhají asistenti Eva Haniaková a Milan Matejka.

V týmu české reprezentace vládla ve středu při tréninku na hřišti Prazdroje Plzeň dobrá nálada. „V Plzni máme výborné zázemí, pochválit musím fotbalový klub Prazdroj Plzeň za perfektně připravený trávník," dodal Karel Rada. V kádru české dorostenecké reprezentace do 17 let jsou také tři hráčky Viktorie Plzeň – Gabriela Šlajsová, Denisa Kratochvílová a Kamila Švábová.