Sraz české reprezentace probíhá v těchto dnech v Plzeňském kraji. Svěřenkyně trenéra Rady bydlí v hotelu v Plzni, k tréninkům využívají hřiště Slavie Vejprnice a připravují se na dva mezistátní zápasy s Finskem. Ty se uskuteční ve čtvrtek (začátek v 15.00 hodin) a v sobotu 25. března (11.30 hodin) na Městském stadionu Střelnice v Domažlicích.

„Evropský šampionát se blíží, takže se nacházíme v ostřejší fázi přípravy. Při reprezentačního srazu se chceme zaměřit především na souhru, sladění týmu a hry základní jedenáctky, která už nyní krystalizuje,“ říká trenér Karel Rada, kterému s přípravou týmu pomáhá jeho trenérský kolega Milan Matejka. Toho fotbaloví fanoušci znají z působení v mužském fotbale například u juniorky Viktorie Plzeň a třetiligové Jiskry Domažlice. Asistentkou trenéra je bývalá kapitánka reprezentace Eva Haniaková, trenérem brankářek pak Marek Juska.

Při soustředění i ve dvou utkáních proti Finsku mají fotbalistky šanci přesvědčit trenéry, že do nominace na Euro patří. „Je to tak. Je to nyní na holkách samotných, na jejich výkonnosti, aby se do osmnáctky pro Euro dostaly,“ připomíná kouč. O účast na Euru 2017 bojují i dvě fotbalistky Viktorie Plzeň – Gabriela Šlajsová a Nikola Charouzová.