Plzeň hledá intenzivně nového trenéra, protože tento týden ve čtvrtek nečekaně u mužstva skončil Karel Krejčí, jenž se rozhodl naplno věnovat své práci asistenta reprezentačního kouče Pavla Vrby.

Volba vedení Plzně padla podle očekávání na devětačtyřicetiletého rodáka z Košic Jána Pivarníka poté, co lukrativní nabídku západočeského klubu odmítl liberecký kouč Jindřich Trpišovský.

„Hledal jsem sám v sobě důvod, proč bych měl odejít. A protože jsem ho nenašel, rozhodl jsem se zůstat. Před měsícem jsme se se sportovním manažerem Janem Nezmarem a majitelem klubu panem Karlem domluvili, že budeme pokračovat. Nechtěl jsem to rušit," řekl na rovinu Trpišovský, který měl kromě Plzně nabídku také ze zahraničí.

"V Liberci jsem objevil vztahy mezi lidmi, které nejsou v profesionálním fotbale všude. Když vás něco naplňuje, není důvod to opouštět," dodal kouč Liberce.

Pivarník působí v Bohemians od června 2014 a týmu z Ďolíčku postupně dokázal vtisknout atraktivní herní tvář a tým přivedl v české lize nejprve na osmé a v uplynulé sezoně na devátou příčku.

Pivarník, jenž má pověst náročného trenéra, který si nenechá do své práce mluvit, by se měl ujmout mužstva Viktorie na začátku přípravy 15. června. Je odchovancem košického fotbalu, poté oblékal dresy VTJ Tábor, Dukly Banská Bystrica, Dukly Praha, Sigmy Olomouc, Rapidu Vídeň, SV Gerasdorf, Bnei Jehuda a FC Carl Zeiss Jena.

V československé a české lize nastoupil ve 119 utkáních a dal v nich tři góly. V evropských pohárech odehrál 14 utkání, je mistrem Rakouska (1995/96).

Jako trenér vedl 1. HFK Olomouc, dvakrát Vysočinu Jihlava, saúdskoarabský Al-Qadisiyah FC, Kroměříž, Rapid Vídeň (asistent), Tatran Prešov, Sigmu Olomouc a naposledy Bohemians Praha 1905.

Jeho zatím největším trenérským úspěchem je zisk českého Superpoháru se Sigmou Olomouc (2012). Vloni v květnu rovněž získal rovněž ocenění Trenér měsíce Synot ligy.