Zatímco šestnáctý Tachov přivítá v sobotním utkání od 10.30 hodin na domácím trávníku vedoucí Chrudim, páté Domažlice se představí v neděli od 16.30 hodin na hřišti sedmnáctého Mostu.

Třetí liga má sice o víkendu na programu už páté jarní kolo, ale až v něm se fotbalisté Tachova letos poprvé představí domácím fanouškům.

A Západočeši mají rozhodně na co navazovat, v minulém utkání totiž vyhráli v Čáslavi vysoko 5:0.

Trenér Pavel Vaigl naordinoval po prodlouženém víkendu hráčům tréninky od úterý do pátku. „Za výhru v Čáslavi jsme rádi. Kluci ji po dvou těsných porážkách už moc potřebovali, ale museli se z té velké radosti a euforie rychle vrátit na zem. Před námi je velká výzva," uvědomuje si kouč Tachova.

„Postavíme se proti vedoucímu celku soutěže. Respektujeme sílu soupeře, ale už jsme se přesvědčili, že se dá hrát s každým. Navíc budeme mít výhodu domácího prostředí," říká s odhodláním tachovský lodivod, který postrádá dlouhodobě zraněného Tušla a na marodce je od utkání s Jirny také Stružka. „Ondra Stružka stále není fit. Problémy se zády má Mára Ruda, neodtrénoval všechno a o jeho případném startu se rozhodne na předzápasovém tréninku," upřesnil stav kádru Vaigl.

Papírovým favoritem bude zítra jistě Chrudim, ale na současné postavení týmů v tabulce v Tachově nekoukají.

„Věřím, že se klukům bude dařit stejně jako v Čáslavi. Uvidíme, jak se bude zápas vyvíjet. Já budu spokojený za jakýkoliv výsledek, který nám zaručí bodový zisk," brousí si zuby na skalp vedoucího týmu tabulky Vaigl.

Také Domažlice si na sestupem ohrožený Most věří. „Není to tak dávno, co jsme do zápasů s Mostem šli s obavami, abychom od něj nedostali příděl. V posledních letech je ale situace jiná a povinnost nám velí vyhrát, abychom udrželi kontakt se špičkou tabulky," říká prezident fotbalové Jiskry Domažlice Jaroslav Ticháček.⋌