Svěřenkyně trenéra Karla Fajfrlíka porazily na hřišti v Luční ulici předposlední tým tabulky Baník Ostrava 2:0 a upevnily si tak postavení v horní polovině tabulky.

Plzeňanky se v prvním poločase těžko prosazovaly. „Měli jsme sice více ze hry, ale vázla nám kombinace a chyběla i finální přihrávka," postěžoval si trenér Fajfrlík.

Hráčkám Viktorie pomohla domluva o přestávce. Zlepšily kombinaci, jejich hra byla přesnější, jednodušší a přímočařejší. A po hodině hry se Plzeň dočkala.

V 64. minutě utekla na pravé straně Beštová a z jejího přesného centru hlavičkovala Svitková. Míč propadl do té doby bezchybné brankářce Baníku mezi rukama a skončil v síti.

Zaslouženou výhru Viktorie zpečetila o pět minut později střídající Ivaničová, když vystihla malou domů soupeře, obešla brankářku a pohodlně skórovala do prázdné branky.

„S hrou v prvním poločase jsem nebyl vůbec spokojen, děvčata jakoby zapomněla hrát fotbal. Po přestávce se naše hra zlepšila a převahu jsme vyjádřili dvěma góly. Jsou to pro nás velmi cenné body," uvedl trenér Viktorie Karel Fajfrlík.

FC Viktoria Plzeň – FC Baník Ostrava 2:0 (0:0)

Branky: 64. Svitková, 69. Ivaničová.

Sestava Viktorie: Krýslová – Ondrášková, Nehodová, Juračková, Hanžlová – Jungová, Svitková (70. Racková), Mikysková, Pacandová (88. Vachlová) – Beštová, Rosprimová (63. Ivaničová). Trenér: Karel Fajfrlík.