Úspěšně si vedou ve skupině o záchranu prvoligové fotbalistky FC Viktoria Plzeň. Západočešky nepřišly o svoji neporazitelnost ani ve třetím zápase, když doma remizovaly s pražskou Duklou 1:1.

Na střídačce Viktorie tentokrát chyběl trenér Karel Rada, který je v těchto dnech v roli hlavního kouče ženské reprezentace do 17 let na mistrovství Evropy v Bělorusku. Na šampionátu jsou také dvě hráčky Viktorie, Adéla Radová a Gabriela Šlajsová.

Kouče Karla Radu tak zastoupil jeho asistent Daniel Prokop, který se v utkání proti Dukle musel kromě zmíněných dvou reprezentantek obejít i bez zraněných Jablončíkové a Prokopové.

Viktoria vstoupila do utkání velmi rozpačitě. „První čtvrthodinu měl jasně navrch soupeř, naše hra byla nepřesná a rozháraná," postěžoval si Daniel Prokop.

Z převahy Dukly pramenily i šance soupeře, Michaelu Radovou v brance Viktorie třikrát při střelách Pražanek zachránila tyč.

„Naštěstí jsme z našeho pohledu tragickou čtvrthodinku přežili a postupně vyrovnali hru," řekl kouč.
V závěru první půle promarnila velkou šanci plzeňská Vargová.

Do druhého poločasu vstoupily viktoriánky mnohem aktivněji než v úvodu střetnutí a vytvořily si převahu. Paradoxně však v době svého největšího tlaku po individuální chybě z následného brejku soupeře inkasovaly – 0:1.

O čtyři minuty později se však prosadila střídající Ranglová a vyrovnala – 1:1.

Viktoria byla blízko výhry, dvakrát měla na hlavě gól Markelová, jenže její první pokus skončil v náruči brankářky a druhý vedle tyče. „S výjimkou první čtvrthodiny jsme měli více ze hry, ale remíza je nakonec spravedlivá," uvedl asistent trenéra Daniel Prokop.

Tuto neděli od 13.00 hodin hostí Viktoria na hřišti SK Smíchov na Slovanech celek Slovanu Liberec.

Viktoria Plzeň – Dukla Praha 1:1 (0:0). Branky: 77. Ranglová – 73. Šturmová.

Viktoria: M. Radová – Ondrášková (57. Hanžlová), Králová, Nehodová, Karasová – Markelová, Tauberová, Mrázová, Racková, Knödlová – Vargová (60. Ranglová). Trenér: Prokop.

Výsledek druhého utkání skupiny o záchranu: Slovan Liberec – DFO Pardubice 1:1.