Svěřenci rozvadovského trenéra Zdeňka Slowika si z tachovského azylu nic nedělali. V prvním dějství se sice rozkoukávali, ale heroickým výkonem v druhé části zápasu potvrdili roli favorita a po páté v sezoně vstřelili v jednom utkání čtyři a více gólů.

„Už v prvním poločase jsme měli dostatek příležitostí na to vsítit několik branek, ale v koncovce jsme byli příliš nepřesní. Soupeř hrál na brejky a za stavu 0:0 cítil šanci na nějaký dobrý výsledek," ohlíží se za víkendovým střetnutí rozvadovský trenér Zdeněk Slowik, který na začátku ročníku nahradil na lavičce pohraničního klubu zkušeného Martina Bronce.

„Když jsme ve druhé půli vstřelili první gól, zlomili jsme odpor soupeře a přidali i další branky. S výsledkem i předvedenou hrou jsem velmi spokojený," říká kouč Slowik.

Rozvadov se kolo před koncem podzimní části vyhoupl na páté místo. 37 vstřelených branek navíc řadí tachovskou farmu, jak se Rozvadovu přezdívá, mezi nejofenzivnější týmy soutěže.

A také Tachov své fanoušky o víkendu nadmíru potěšil. V rámci 14. kola ČFL doma rozdrtil Litoměřicko 5:1. A průběh? Podobný jako v zápase Rozvadova. Poločasová remíza 1:1 a po pauze gólová smršť. Družina trenéra Pavla Vaigla nakonec zvítězila v bitvě tabulkových sousedů vysoko 5:1.

„Celkem nám vyšel úvod utkání, ale po chybě středních obránců jsme zbytečně inkasovali. Jenomže o chvíli později jsme šťastně vyrovnali a měli i další příležitosti ke skórování. Měli jsme k dispozici spoustu standardek, ale do kabin jsme odcházeli za nerozhodného stavu," uvádí Pavel Vaigl.

Po změně stran vlétli domácí fotbalisté na svého soupeře jako nezastavitelný uragán a během deseti minut vedli o dvě branky.

„To byl asi klíčový moment zápasu. Dobrý nástup do druhé půle a brzké vedení. Poté jsme už dominovali. Jsme moc rádi, že se nám podařilo splnit tento dílčí cíl. K poslednímu zápasu do Jiren, kde nemáme co ztratit, pojedeme určitě klidnější," dodává Vaigl.

Druhý západočeský zástupce hrající třetí nejvyšší domácí soutěž z Domažlic také uspěl. Jiskra porazila v domácím prostředí předposlední Hořovicko 3:1.

Ve víkendovém divizním derby mezi výběrem Rokycan a plzeňskou Doubravkou (1:1) musely o vítězi rozhodovat až penalty. V nich se nakonec ze zisku druhého bonusového bodu radovalo hostující Senco.

Rokycanský trenér Pavel Aubrecht považuje dělbu bodů i vzhledem k průběhu utkání za spravedlivou.

„Potkali se dva vyrovnaní soupeři. Hosté začali lépe a zaslouženě vstřelili úvodní branku. To nás ale paradoxně nakoplo a do přestávky jsme vyrovnali. Ve druhém dějství už branka nepadla, a tak se šlo do penalt. Hostující brankář Bouzek chytil dvě penalty, zatímco náš gólman Vild pouze jednu, i když na další dvě si šáhl. Škoda, že neměl při těchto pokusech více štěstí," posteskl si zkušený kouč Pavel Aubrecht.