V táborech vítězů vládla spokojenost. „Jsme šťastní. Podařilo se nám vyhrát vysokým rozdílem, ale úspěch se nerodil vůbec lehce," upozorňoval po bitvě zkušený kouč Rapidu Jaromír Mysliveček.

Dynamo se brzy ujalo vedení zásluhou Wolfa, jenže pak zaveleli Plzeňané k obratu. Vyrovnal Nový a trefu do šatny přidal Čupalka.

„Museli jsme sice dotahovat, ale do poločasu se nám podařilo skóre obrátit. A po obrátce jsme přidali třetí trefu a soupeř odpadl, hlavně po defenzivní stránce," všiml si kouč.

Ve druhém dějství se dvakrát trefil veterán Faist a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Fotbalista, který před sezonou ohlásil odchod do „B" mužstva, tak svým spoluhráčům podal pomocnou ruku.

„V situaci, ve které se nacházíme, je to obrovská výpomoc. S Ondrou Janoutem nám přinesli klid, fotbalovou rozvahu, i mladší kluci si pak na trávníku dovolí více," vyzdvihl zkušené borce kouč.

Rapid se díky přesvědčivému skalpu soupeře drží v popředí tabulky, o další body se pojede bít do Sušice.

„Sledoval jsem jejich duel na půdě Příkosic a upřímně jsem trošku zděšen. Hosté předváděli rychlý, důrazný fotbal, čeká nás opravdu tvrdý oříšek," pochválil nováčka krajského přeboru Mysliveček. „Ale jsem moc rád, že jsem mohl souboj sledovat a hráče na zápas můžu důkladně připravit," uzavírá matador Jaromír Mysliveček.

Zisk dvou bodů nad favoritem soutěže potěšil trenéra SK ZČE Plzeň Petra Kurala. „S výkonem jsem samozřejmě spokojený. Přestože nás sužuje výrazná marodka, chybí nám šest hráčů základní sestavy, tak jsme hráli na hranici možností," pochválil své svěřence kouč fotbalistů z plzeňských Slovan.

Domácí mohli brát všechny body, jenže mladík Škarda v několika vyložených situacích zaváhal.

„Je to škoda, běžel čtyřikrát sám na branku. Jednou narazil na brankáře, pak orazítkoval tyč," litoval lodivod.
„Na druhou stranu hosté byli lepší v držení balonu," přiznal Kural.

Další prověrkou bude pro Kuralovu družinu bitva v Horšovském Týně. Celek, který se v létě spojil s konkurenčním klubem 1. FC a výrazně přebudoval kádr, začátek soutěže zaspal.

„S Horšovským Týnem to bude důležité utkání, už kvůli psychice. Soupeř je na začátku sezony v podobném rozpoložení jako my, a tak věřím, že neodjedeme z Horšovského Týny s prázdnou," přeje si Petr Kural.

Martin Šiška