Na stadionu Ernsta Happela v Prátru povzbuzovalo českého mistra proti domácí Austrii kolem tisícovky fanoušků.

Někteří z nich dorazili již den před zápasem, aby si stihli projít Vídeň a poznat krásy rakouské metropole. Byla mezi nimi i skupinka fotbalistů Sokola Lhota, hrající přebor Plzeňského kraje.

„Půjčili jsme si ve Vídni kola a projeli jsme velký kus města. Stačili jsme trochu nasát i atmosféru vídeňského nočního života. Je to zatím velmi pěkný výlet," prozradil s úsměvem Deníku fotbalista Sokola Lhota Jakub Šroubek.

Spolu s ním zamířili do Vídně na utkání Viktorie i jeho spoluhráči ze Lhoty Matěj Strejček, Jakub Kohout, Miroslav Cink, Lukáš Böhm a Láďa Holeček. I s dvěma dívkami osmičlenná parta vyrazila na společný výlet za Viktorií poprvé. „Známe se ale všichni už delší dobu," upřesnil Šroubek, který byl označen jako vedoucí zájezdu. Viktorii všichni fandí několik let, ale Jakub Šroubek zažívá ve Vídni premiérový zahraniční výjezd za fotbalem. „Jsme z Plzně, fandíme Viktorce a obdivujeme celé mužstvo," říká hrdě.

Na otázku, jak večerní zápas dopadne, měl Šroubek jasnou odpověď: „Vyhrajeme 2:1, góly dají Bakoš a Ďuriš." Duel byl nakonec bezbrankový.