Petr Stoilov
Narozen: 30. srpna 1975 v Plzni.
Hráčská kariéra: Sokol Černice (1985-1993), SK Plzeň 1984 (1993-1997), Viktoria Plzeň (1997), FK Ústí n. L. (1997), 
TJ Přeštice (1998-1999), Bad Kötzing (1999-2006), Regensburg (2006-2011), Bad Kötzting (2011-2012), Sokol Černice (2012 – dosud).  

Černice totiž zvládly baráž s Holýšovem a rozrazily brány nejvyšší krajské soutěže.

V ní zůstává i poražený Holýšov, díky rozhodnutí Kolína zakopat si Fotbalovou národní ligu.

„Postup v Černicích nikdo nečekal, od trenéra až po nás hráče. Důležité bylo, že se nám povedl první zápas," uvědomuje si kanonýr. „Baráž rozhodla jejich nedisciplinovanost v prvním duelu," myslí si Stoilov.

Ostřílený matador se může pyšnit bohatou kariérou – začínal v Černicích, v roce 1996 se stal ze dne na den profíkem.

V barvách Viktorie Plzeň odehrál osm zápasů, ani jednou však neskóroval.

Další štací vyhlášeného šútera bylo Německo – u našich západních sousedů oblékal dres Bad Kötzingu a třetiligového Regensburgu.

Zahrál si i proti současným hvězdám německému, ba dokonce světového fotbalu – Van Bommel, Kroos a další …
Teď Petr Stoilov vystřílel Černicím krajský přebor. „Každý úspěch se cení. Když jsem končil v Německu, chtěl jsem dohrát tady, kde jsem doma," vysvětluje hráč, který v Černicích v současnosti bydlí.

Nová soutěž, nová výzva. „Na soutěž se moc netěším, budou proti nám hrát samí mladší, běhavější kluci," směje se o sto šest.

„Samozřejmě se těšíme, kraj se v Černicích ještě nehrál. Jsme v očekávání, o soutěži toho moc nevíme," pokračuje už vážnějším tónem Stoilov.

S šestadvaceti přesnými zásahy skončil třetí v tabulce střelců I. A třídy, na jakém čísle by se chtěl zastavit ve vyšší soutěži?. „Mety už si nekladu," směje se veterán a tahoun Černic.

Vše ale mohlo dopadnout úplně jinak.

„Před baráží jsem byl zraněný a nevěděl jsem, jestli vůbec nastoupím. Zdraví mi naštěstí vydrželo, ale kdybych góly nedal já, tak by je obstaral někdo jiný," říká.

„Bavili jsme se s Vencou Mojseňukem, mým spoluhráčem a naším nejzkušenějším fotbalistou, který ale kvůli kartám nemohl do baráže naskočit. Prý by je sestřelil sám," usmívá se někdejší fotbalista Viktorie Plzeň nebo Regensburgu Petr Stoilov.

Martin Šiška