Brankář Petr Bolek ale musel zastoupit svého zraněného kolegu Matúše Kozáčika. Dvaatřicetiletého borce překonal pouze Diego Perotti z penalty.

Plzeňská dvojka se zaskvěla v 55. minutě, kdy sebrala z nohy tutovku Džekovi. „Přečetl jsem jeho záměr a zareagoval na změnu směru," vybavil si Bolek klíčový okamžik zápasu.

Krušné chvíle prožíval už ve 4. minutě po faulu Aleše Matějů na El Shaarawyho, který rozhodčí vyhodnotil jako penaltový. Na střelu Perottiho Bolek nereagoval. „Viděl jsem, že Perotti čekal do poslední chvíle, co udělám, a kopl to bez pohledu na míč. Nechtěl jsem udělat pohyb, aby to nekopl na druhou stranu. Zdálo se mi, že hráč zastavil pohyb, proto jsem se pak rozčiloval," vysvětlil Bolek.

Když už na míč nedosáhl, zastoupila ho tyč. „Po střele Nainggolana mi zbývalo jedině fandit, aby trefila tyč nebo šla vedle," smál se. Za důležitý moment utkání označil brzké vyrovnání Marka Bakoše. „Vždycky je lepší hned vyrovnat, než dostat druhý gól. Byly tam od nás i náznaky na vstřelení druhého gólu. Směrem dopředu jsme rozhodně nebyli bezzubí," ocenil Bolek.

„Zápas hodnotím pozitivně. Bod je lepší než nic. Minulý rok jsme začali třemi body, ale pak jsme už nic nepřidali. Doufám, že teď to bude naopak," přál si rodák z Ostravy. Že bude čelit nájezdům římských hvězd se dozvěděl ve středu po tréninku. „Trénuji pořád stejně, takže jsem byl připravený Kozu (Matúš Kozáčik) zaskočit. Komplikace to pro mě nebyla," tvrdil Bolek.