I když porážku 0:2 nepovažuje Kozáčik za ideální výsledek, šanci na postup do základní a skupiny podle něj Viktoria stále má.

V Sofii jste dvakrát inkasovali a naopak se vám nepodařilo vstřelit branku. S jak velkou mírou sebevědomí půjdete do odvety?
Pravda, výsledek to není nejlepší, ale máme před sebou odvetu. Důležité bude neinkasovat, vstřelit první gól a pak se pokusit dát druhou branku, abychom srovnali skóre.

Co bude nutné udělat pro to, aby to dopadlo tak, jak si přejete?
Musíme hrát celý zápas zodpovědně a pokud možno nedělat chyby, kterých jsme se dopouštěli v posledních zápasech. Nesmíme inkasovat a musíme naopak hrát tak, abychom první gól vstřelili my.

Viktoria teď neprožívá ideální dny. Jak byste popsal atmosféru v kabině před odvetou s Razgradem?
Začátek sezony je vždycky náročný. V posledních letech získáváme tituly, pravidelně nastupujeme v evropských pohárech a to chceme potvrzovat každý rok. Vždycky nás potká těžký soupeř, což se potvrdilo i letos. První dvojzápas s Karabachem jsme zvládli, teď se nám nevydařilo první utkání s Razgradem. Co se týká atmosféry, neřekl bych, že je něco úplně špatné. Samozřejmě jsme chtěli uhrát v Sofii lepší výsledek, což se nám ale nepodařilo. Teď musíme udělat všechno pro to, abychom to doma zvládli.

Kapitán mužstva Roman Hubník řekl, že o přestávce zápasu se Zlínem padla ostrá slova. Vyříkávali jste si to pak ještě mezi sebou?
Podle mne je to normální, když se k tomu kapitán vyjádří, nebylo to nijak výjimečné. Prohrávali jsme 0:1 a potřebovali jsme něco změnit, i já jsem si k tomu řekl pár slov. Samozřejmě jsme se o tom bavili i po zápase, prohráli jsme, což pro nás není dobré, hlavně to bylo před domácím publikem. Chceme jednoznačně lepší výsledky.

Říká se, že všechno špatné může být k něčemu dobré. Je možné, že porážka se Zlínem může být impulsem, který naopak mužstvo nakopne do odvety 
s Razgradem?
Byl bych raději, kdybychom zápas se Zlínem vyhráli. Ale souhlasím s vámi, porážka nás může nakopnout. Dává nám to šanci poučit se z chyb, které jsme udělali a díky tomu lépe zvládnout odvetu play-off.

Razgrad v prvním zápase potvrdil, že jeho největší síla je v ofenzivě, obzvlášť nebezpečné jsou jeho brejky. Jsou to věci, na které si budete muset dávat největší pozor?
Je to tak, Razgrad to potvrzoval i v jiných zápasech včetně utkání s námi. V prvním poločase se nám celkem dařilo jeho největší zbraně eliminovat, po prvním gólu jsme ale trochu více otevřeli hru a snažili se vyrovnat. Soupeř ovšem ukázal, že ve hře dopředu je velmi silný, výjimečný. To bude platit i v odvetě a my si na to musíme dávat 
při zápase velký pozor.

V utkání v Sofii jste se několikrát vyznamenal. Zvedají vám takové zákroky sebevědomí?
Popravdě, byl bych raději, kdyby takových zákroků bylo méně (usměje se). Samozřejmě, když se mi podaří něco chytit, tak mě to těší. Na druhou stranu, od toho tam jsem. Raději ale budu, když budeme útočit a střílet góly my.

Vy už jste atmosféru Ligy mistrů zažil. Play-off je bráno jako zápasy skupiny Ligy mistrů, stadion v Plzni díky tomu mění svoji tvář, mění se například reklamy. Jak to na vás působí?
Je to výjimečná atmosféra a bylo by skvělé, kdybychom ji mohli zažívat znovu. Odveta bude velice těžká, ale pokud ta šance bude, chceme o ni bojovat.

Kromě toho, že se stadion obléká do hávu Ligy mistrů, bude při zápase s Razgradem poprvé v Česku vidět při fotbalovém zápase v akci kamerový systém Jestřábí oko. Podíleli jste se jako hráči na testování nové technologie?
Věděli jsme, že na stadionu něco takového probíhá, ale nijak jsme to netestovali. Tohle je spíše pro diváky a především pro rozhodčí, kterým to usnadní práci. Nás hráče to při zápase nějak zvlášť neovlivňuje.