A už v pondělí nastoupil Jakub Brabec do prvního utkání v dresu Viktorie Plzeň – a byla to pro něj vítězná premiéra. Bývalý obránce pražské Sparty, belgického Genku a naposledy tureckého Rizesporu svým výkonem přispěl k cenné výhře 2:1 v Opavě.

„Opava je nepříjemným soupeřem. Věděli jsme, že to nebude jednoduché, . to se potvrdilo. Jsme rádi, že jsme to zvládli, je to hodně důležité vítězství,“ uvedl po zápase Jakub Brabec.

Zkušený obránce, který má na kontě i reprezentační starty, měl na sehrání s Luďkem Pernicou Pernicou minimální prostor.
„Naštěstí jsme s Perňou hráli nějaký čas v Brně, takže tím to bylo trochu jednodušší,“ připomněl Brabec své rok a půl dlouhé působení ve Zbrojovce.

„A souhra s týmem? Byl to i pro mě trochu otazník, jak se s tím vypořádám. Jsem rád, že se potvrdilo, že jsem se na to připravil dobře. Všichni v obraně jsme spolupracovali a makali, což bylo super. V takové atmosféře, jaká je v Opavě, to ani bez toho nejde,“ zdůraznil šestadvacetiletý zadák. „Jsou to důležité tři body. Nemyslím si, že to ostatní týmy budou mít v Opavě jednoduché,“ zdůraznil Jakub Brabec.

Trenér Viktorie Pavel Vrba s jeho nasazením neváhal. „Je to zkušený hráč a nebyl důvod ho nějak dlouho zkoušet. Kubu jsme hodili hned do vody a on zvládl těžký zápas velice dobře,“ ocenil výkon posily trenér Pavel Vrba.

SFC Opava - Viktoria Plzeň 1:2 (0:1).
Viktoria veze z Opavy tři body