Druhou zimní posilu vítá ve svém kádru Viktoria Plzeň. Po Eriku Janžovi přichází do Štruncových sadů i stoper Tomáš Hájek ze Zlína, jenž s klubem podepsal kontrakt na tři a půl roku.

Na prvním tréninku v novém působišti se pětadvacetiletý fotbalista bude trenérovi Romanu Pivarníkovi hlásit v sobotu ráno. „Jsem rád, že se podařilo získat kvalitního stopera, o kterého jsme velmi stáli. Navíc s námi Tomáš může absolvovat kompletní přípravu, takže jsem spokojený," uvedl k novému muži v kabině plzeňský kouč.

Tomáš Hájek je odchovancem zlínského fotbalu, kde v poslední době nastupoval s kapitánskou páskou. V nejvyšší soutěži nastoupil k 48 zápasům a třikrát se zapsal mezi střelce. „Sledovali jsme jej delší dobu a jsem rád, že nyní posílí naše řady. Chtěl bych poděkovat Zlínu za korektní jednání a Tomášovi popřát hodně úspěchů v červenomodrém dresu," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Hájek je odhodlaný bojovat o místo

Ve Štruncových sadech podepsal obránce smlouvu na tři a půl roku, výši přestupové sumy se kluby rozhodly nezveřejňovat. „Tomáš Hájek se v dresu mateřského Zlína vypracoval do pozice jednoho z nejlepších stoperů domácí soutěže. Je prototypem moderního středního obránce s vyváženou defenzivní i ofenzivní činností. Zájem o jeho služby byl z několika stran, nicméně Plzeň jednala velmi rychle, konkrétně a cílevědomě. Úřadující česky mistr je pro něj výbornou adresou. Pevně věřím, že se díky své fotbalové kvalitě a poctivosti ve Viktorii prosadí," řekl k přestupu Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

„Zlín mě vychoval pro velký fotbal, za hodně mu vděčím a děkuji, že mi nyní umožnil udělat další velký krok v mé kariéře. Vyšli mi ve všem vstříc, vážím si toho. Do Viktorky se moc těším. Má krásný stadion, který je prakticky pořád vyprodaný, zažil jsem na něm vždy nádhernou atmosféru," pravil po přestupu Tomáš Hájek. „Vím, že budu mít ty nejlepší podmínky pro fotbal, teď je na mně, abych na trénincích makal a ukázal, že si mě Viktorka vybrala správně," je odhodlaný porvat se o místo.

Již v prosinci Viktoria Plzeň angažovala slovinského obránce Erika Janžu z Mariboru, z hostování v MFK Ružomberok se vrátil i záložník Martin Chrien.