„Určitě to bylo hodně o běhání, bývalo to hodně náročné,“ usmál se kapitán Viktorie na středečním setkání s novináři, zatímco vedle jeho parťák Milan Petržela čekal s nastartovanou motorku, aby ho odvezl z Luční ulice do kabiny v nedaleké Doosan Areně.

Hubník si možná potřeboval trochu ulevit. Konec sezony vynechal kvůli zranění. Teď už se ale zdá být fit a nažhavený na ostrý start sezony. „Já měl volno měsíc a půl, odpočatý jsem dost. Možná i proto byl pro mě první společný trénink náročnější. Ale věřím, že se do toho brzy zase dostanu,“ uznal pětatřicetiletý stoper.

Jak se od vašich začátků charakter přípravy změnil?

Tenkrát jsme pořád jenom běhali, buď na oválu dokolečka nebo v zimě na běžkách. Někdo byl zavařený víc, někdo méně. To už teď nehrozí. Teď si nás trenéři hlídají sporttesterama.

Při letním posilování Plzeň opět vsadila na osvědčenou česko-slovenskou cestu. Je to pro vás ostatní lepší, když odpadá jazyková bariéra?

Rozhodně. Není nic příjemného, když máte v kabině pět šest cizinců, kteří česky moc nemluví.

Tři z těch čtyř nových hráčů se zapojili do přípravy od prvního dne, vnímáte to jako výhodu?

Přesně tak, pro každého nového hráče je lepší, když je s týmem hned od začátku.

Česká liga začíná už za měsíc, brzy pak přijde důležité 2. předkolo Champions League. Dá se za tak krátkou dobu kvalitně připravit na celou sezonu?

To se uvidí. Myslím, že je to jedna z nejkratších, co jsem kdy měl. Vždycky aspoň měsíc a půl. Až podzim ukáže. Je dobré, že máme široký kádr. Trenér to může protočit.

Může být výhoda, že začnete domácí soutěží?

Zatím jsme většinou začínali zápasy evropských pohárů. Jednoznačně je lepší, když si ostrý start odbudeme v české lize.

Úvod sezony budete mít pořádně nabitý…

Já jsem ten typ, co radši hraje, ideálně každý třetí čtvrtý den. On by vám to řekl asi každý fotbalista. Ale když to takhle trvá měsíc, už bývá tělo unavené.

V Plzni je momentálně pět stoperů, kteří mají ambice na základní sestavu. Co říkáte té konkurenci?

Konkurence je zdravá. Každý z nás se o základ popere, nikdo nemá místo jisté. Bude záležet na přípravných zápasech a jak komu vydrží zdraví.

Na na závěr se zeptám, co říkáte na to, že váš dlouholetý parťák Marek Bakoš teď bude asistentem trenéra Vrby?

Je to jiná role, i on se s tím musí sžít. Ale pořád zůstává náš kamarád. Bude s námi v týmu. Může být výhoda, že nás dobře zná.