Viktoria nastoupila k utkání po prodělaném virovém onemocnění většiny hráčů. V sestavě chyběli záložníci Hořava a Pilař, kteří po nemoci nebyli ještě stoprocentně připraveni na zápasovou zátěž.

Nemocí vynucená pauza ale nebyla na hře Viktorie vůbec znát. Zápas začali Západočeši velmi útočně, prvních dvacet se hrálo výhradně na polovině Dukly.

A přišly i velké šance hostů, jenže Petržela mířil ve vyložené pozici vedle, Kolářovu střelu směřující do branky tečoval v poslední chvíli na roh Gedeon a do třetice Mahmutovič pálil do tyče.

Dukla se postupně osmělovala a hrozila z nebezpečných brejků. Velkou šanci Přikryla, který postupoval sám na Kozáčika, však plzeňský gólman zlikvidoval.

Pět minut před přestávkou se Berger zbavil Limberského a z jeho zpětné přihrávky před branku otevřel skóre nekompromisně střelou pod břevno bývalý hráč Plzně Marek Hanousek – 0:1.

Rozhodčí Jílek odpustil v prvním poločase Dukle dva pokutové kopy. Po faulu brankáře Rady v šestnáctce domácích na Mahmutoviče vytáhl místo prohřešku před pokutové území a Viktoria tak místo penalty zahrávala jen přímý kop.

Podruhé Jílek chyboval v závěru první půle, kdy v šestnáctce Polom přišlápl nohu pronikajícímu Kolářovi a poslal ho na trávník. Penalta se však opět nekopala.

Plzeň se dočkala vyrovnání brzy přestávce. Rajtoral vysunul na pravé straně Koláře a z jeho přihrávky před brankou střelou k tyči srovnal skóre Kovařík – 1:1.

V 72. minutě šla Viktoria dokonce do vedení. Přikryl poslal v šestnáctce Dukly rukama k zemi Rajtorala a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Kolář.

Radost však vydržela hostům sotva dvě minuty. Přímý kop zahrával před branku Berger, nejlepší hráč Dukly, a míč se od Limberského zad odrazil do sítě – 2:2.

Na Julisce se hrál výborný útočný fotbal. Ve velké šanci se ocitl střídající Tecl, jenže mířil jen těsně vedle tyče. Ve snaze zvrátit výsledek ve prospěch svého týmu poslal trenér Viktorie Miroslav Koubek na trávník zkušeného Pavla Horvátha.

Dramatickou bitvu pro sebe nakonec rozhodla Plzeň. Domácí Karavajev zahrál v 90. minutě zápasu v pokutovém území rukou a sudí Jílek nařídil penaltu. Míč si opět na značku pokutového kopu postavil Kolář a tentokrát poslal balon do opačného rohu branky než při první penaltě. Brankář Rada sice jeho úmysl vystihl, sáhl si v pádu na míč, který ale přece jen k velké radosti hráčů Viktorie skončil v síti - 2:3.

Dukla Praha - Viktoria Plzeň 2:3 (1:0). Branky: 41. Marek Hanousek, 74. vlastní Limberský - 51. Kovařík, 73. a 90. obě z penalty D. Kolář. Rozhodčí: Jílek - Urban, Pospíšil. ŽK: F. Rada, Jakub Mareš, Karavajev - Kolář, Rajtoral, Baránek, Holenda. Diváci: 5083.
Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Čajič, Gedeon, Marek Hanousek - Berger (83. Beauguel), Jakub Mareš (77. Jan Blažek), Přikryl (75. Daniel Tetour). Trenér: Kozel.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Vaněk (86. Holenda), Hrošovský - Petržela (78. Horváth), D. Kolář, Kovařík - Mahmutovič (60. Tecl). Trenér: M. Koubek.