Zvlášť pikantní bude zápas pro Petra Vlčka, který v lize debutoval v dresu Viktorie Plzeň na jaře roku 1994 ve svých dvaceti letech. A hádejte proti komu? Samozřejmě proti Slavii.

„V zimě jsem přišel z vojny z VTJ Karlovy Vary, absolvoval jsem zimní přípravu a hned v prvním jarním zápase jsem si v Praze proti Slavii odbyl premiéru v nejvyšší soutěži. Hrálo se ve starém Edenu, trenér Michálek mě poslal na hřiště na posledních pět minut. Z Prahy jsme si tehdy přivezli bod za bezbrankovou remízu," vzpomíná urostlý obránce, který za čtyři roky po svém debutu v lize do Slavie přestoupil.

„Pro mě to byl v té době velký posun v kariéře. Ve Slavii jsem si zahrál evropské poháry a dostal se i do reprezentace. Rád na tu dobu vzpomínám," říká Vlček, který po třech letech ve Slavii přestoupil do Standardu Lutych. Zítra bude věřit Plzni. „Slavia hraje teď dobře, má formu, rozstřílela Příbram, ale Plzeň umí tak těžké zápasy hrát. Viktoria vyhraje 2:0," tipuje Vlček.

Obránce Michal Drahorád, který přišel do Slavie z Mariánských Lázní jako čtrnáctiletý žák, má před zápasem srdce rozpolcené. „Mám rád oba kluby, výhru bych přál oběma, Slavii ale o trochu víc kvůli svému kamarádovi Jardovi Šilhavému," usmívá se. „Můj tip? Slavia vyhraje 1:0," říká Michal Drahorád.

Stejný výsledek tipuje i Lukáš Došek, který bydlí jen kousek od stadionu v Edenu. „Chystám se na zápas, ale jako neutrální fanoušek, fotbal už tak neprožívám. Podle mne vyhraje Slavia 1:0," tipuje Lukáš Došek.

Pět let ve Slavii prožil i Robert Vágner, který v Edenu slavil v roce 1996 mistrovský titul. Utkání podle něj skončí remízou. „Pro Slavii mluví aktuální forma, pro Viktorku zkušenost. Skončí to 1:1," míní Vágner.