Mezi tu část mužstva Viktorie, která vyrazila z mrazivého Česka za sluncem a teplým mořem, patří František Rajtoral.

„Deset dnů strávíme s přítelkyní v Dubaji. Sezona byla dlouhá a náročná a je třeba načerpat nové síly do další přípravy a zápasů," říká obránce či záložník Viktorie, který letos absolvoval premiéru v reprezentačním týmu a zahrál si i na Euru v Polsku.

Z kádru podzimního mistra není sám, kdo míří za teplem. Na společné dovolené se však s nikým ze spoluhráčů nedomlouval.

„Takhle jsme to neřešili, ale když na pláži v Dubaji uvidím bílého neopáleného člověka, určitě to bude někdo z mých spoluhráčů," směje se František Rajtoral.

I když se bude věnovat především odpočinku, úplně zahálet o dovolené nehodlá. „Válet se jen tak deset dnů v písku, to bych nevydržel. Určitě si zahraji beachvolejbal nebo se svezu na vodních lyžích. Rád si odpočinu, ale bude to aktivní odpočinek," slibuje opora Viktorie.

Za teplem vyrazil už v neděli i s přítelkyní benjamínek týmu David Štípek. „Strávíme deset dní v Egyptě," prozrazuje mladý fotbalista, který prožil podzim snů. Dokázal mužstvu výrazně pomoci v zápasech Evropské ligy i v nejvyšší domácí soutěži a postupně si získával respekt spoluhráčů i fanoušků.

Pro dvacetiletého záložníka byl přechod do dospělého fotbalu na vrcholové úrovni včetně evropské scény velice náročný.

V každém zápase se vydal ze všech sil, někdy ho trápily i křeče. Teď ale přišel čas si pořádně odpočinout a dobít baterky. I proto na rozdíl od Františka Rajtorala neplánuje žádné sportování.

„Nic takového. Plácnu sebou do písku a budu se jen válet a opalovat se. To je tak všechno, co tam budu dělat," říká David Štípek.

Příjemnou zahálku si zpestří četbou. „Beru si s sebou knížku Pavla Horvátha Můj příběh nekončí. Mám ji rozečtenou a v Egyptě bude dost času ji dočíst," těší se David Štípek.

Jasno, jestli zamíří také za teplem, nemá zatím obránce Radim Řezník. „Ještě nevím, jestli vyrazím k moři, nebo zůstanu v Čechách a navštívím nějaký welness. V každém případě první dny dovolené zůstanu ještě v Plzni, potom pojedu domů do Ostravy," říká třiadvacetiletý fotbalista, který se na podzim prosadil do základní sestavy Viktorie Plzeň a trvale se zabydlel na pravém okraji obrany, kde podával výborné výkony.

Mezi Česko a Slovensko si rozdělí dovolenou brankář Matúš Kozáčik. „Část dovolené strávíme v Čechách a část u rodičů na Slovensku. Sezona byla dlouhá, odehráli jsme hodně zápasů. Už se moc těším, že si volno s rodinou patřičně užijeme," říká otec čtyř dětí.

Za teplem tentokrát nevyrazí kapitán mužstva Pavel Horváth. „S manželkou a dětmi vyjedeme na týden do Rakouska. Lyžovat ale nebudu, v přezkáčích mě bolí nohy, maximálně budu bobovat. Jinak se moc těším, že si o dovolené zahraji hokej," říká Pavel Horváth.

Na lyže se naopak těší záložník Daniel Kolář. „Určitě vyrazíme s přítelkyní na hory," potvrdil Kolář.

V Havířově, kde bydlí, a v Přerově, odkud pochází, stráví dovolenou trenér Viktorie Pavel Vrba. „Těším se, že si pořádně užiji rodinu a přátele. A prvních deset dnů nechci o fotbal ani slyšet," říká Pavel Vrba.