Memoriál Josefa Ibermajera včera 9. ledna v podvečer odstartoval výhrou Doubravky 7:1 nad Přešticemi. Do černého se třikrát trefil Švec, po jednom gólu přidali Hadraba, D. Novák, Sýkora, Bobák a čestný úspěch Přeštic vstřelil Šobr.

„Padaly opravdu pěkné góly. Byl jsem spokojen s přístupem hráčů. Byli jsme jasně lepší, ale výsledek nemůžeme přeceňovat,“ říkal doubravecký trenér Ivan Kovács.

V jeho týmu se představila řada nových hráčů. V brance chytal Míčka, na kraji obrany hrál O. Král a v jejím středu bojoval Sýkora. Na podzim všichni tři hráči Klatov.

„O. Král je hráčem Zruče, v Klatovech mu skončilo hostování a je na nejlepší cestě k nám. Míčka se Sýkorou mají povolení absolvovat v Doubravce zimní přípravu a potom budeme s Klatovy jednat,“ vysvětloval Kovács.

V záložní řadě včera nastoupili novicové Kovács ml., Krajina a Belan. „Můj syn je z dorostu plzeňské Viktorie. Krajina patří Chotěšovu a Belan Chotíkovu. Všichni tři mají z mateřských oddílů souhlas absolvovat u nás přípravu,“ tvrdí doubravecký kouč.

V útoku Doubravky hrál Hadraba, další nová tvář. „Ten je na zkoušku z Katovic. Navíc se vrátil z hostování v Horažďovicích Martin Smíšek, ale ten proti Přešticím ještě nenastoupil,“ dodal Ivan Kovács.

Poslední tým divize by tak mohl značně před jarními boji posílit svůj hráčský kádr. Pokud se to podaří, nemusela by se záchrana pohybovat jen v oblasti pouhé utopie.

Přeštice tahaly v premiérovém duelu turnaje za kratší konec. Sedmý celek krajského přeboru měl sice pár šancí, ale herní kvalita týmu chyběla.

„Od 3. ledna jen běháme, dnes se kluci poprvé potkali s míčem. Navíc nám chyběli Rajchart, Krs a Štefl,“ omlouval vysokou prohru přeštický trenér Jaroslav Kubeš.

V jeho kádru navíc už chybí obránce Mareš, který má namířeno do Německa, a útočník J. Biedermann má svolení od klubu trénovat s divizními Vejprnicemi. Dál se prý uvidí.

Některé možné posily však Přeštice testují. „Trénují s námi Benedikt z Chlumčan, Žitník z Dobřan, který hrál za béčko Klatov, z dorostu Hořký a z béčka Stehlík,“ říká trenér Kubeš. V dalším kole turnaje hrají Přešice s Domažlicemi a Senco se utká s Rokycany.