Vzájemná konfrontace byla pro oba týmy nesmírně důležitá. Doubravka, která nevyhrála sedm utkání v řadě, chtěla v posledním utkání sezony uspět (Senco má poslední kolo ve Varech předehráno – porážka 0:2) a rozloučit se s divizním ročníkem a vlastními fanoušky vítězstvím. Ještě větší důležitost mělo pikantní klání pro hostující celek, který na dálku bojuje s Jankovem a Českým Krumlovem o záchranu.

DRTIVÝ NÁSTUP DOMÁCÍCH

Mírným favoritem byli domácí fotbalisté a ti to hned od úvodních minut potvrzovali. Pěkně kombinovali, byli fotbalovější a hlavně velmi nebezpeční. A svou aktivitu korunovali vedoucí brankou už v sedmé minutě, kdy se z hranice šestnáctky trefil na vzdálenější tyč jednadvacetiletý David Brabec. Rokycanský brankář Vild ale při střele doubraveckého šikuly neměl úplně čisté svědomí.

Hostující gólman se ale v mnohem lepším světle předvedl o chvíli později, když v krátkém sledu zneškodnil tři nebezpečné pokusy domácích hráčů. Senco v tu chvíli hrálo v pohodě a bavilo své příznivce parádním fotbalem. Ve 25. minutě to tak po zásluze bylo už o dvě branky. Krásnou akci Plzeňanů zakončil střelou do prázdné branky Krejčí – 2:0. Rokycany si první vážnější příležitost připsaly až pět minut před odchodem do kabin. Domácího brankáře Bouzka ale po povedeném přímém kopu jednoho z hostujících hráčů od pohromy zachránila tyč.

V 50. minutě musel domácí gólman opět zasahovat. Jeho zákrok po nepříliš umístěné střele rokycanského borce byl ale spíše jen pouhou rutinou. O sedm minut později předvedl další nádhernou individuální akci nebezpečný David Brabec. Nejlepší hráč na hřišti nasadil dvěma protihráčům nepopulární housle a z úhlu se řítil sám na brankáře. Vild ale jeho střelecký pokus reflexivně vytáhl nohama mimo tři tyče – bravurní zákrok!

GENIÁLNÍ BRABEC KORUNOVAL SVŮJ SKVĚLÝ VÝKON

Poté tempo hry trošku opadlo a více než stovka přihlížejících pohledný fotbal příliš neviděla. Pět minut před koncem ale muselo srdce každého fotbalového labužníka zaplesat. Agilní Brabec se totiž postavil k exekuci přímého kopu z dobrých dvaceti metrů a nádherným angličanem o tyč překonal nešťastného brankáře hostí potřetí. Branka rokycanského Grambala z poslední minuty utkání už jen dodala atraktivnímu duelu konečnou podobu.

Senco se tak rozloučilo se sezonou vítězstvím. A Rokycany? Ty stojí nad propastí. Svěřenci trenéra Roberta Vágnera musejí doufat, že nováček z Jankova, který aktuálně na Rokycany ztrácí jediný bod, v posledních dvou duelech nevyhraje. Rokycany totiž v posledním 30. kole hostí suverénní Čížovou, která si před týdnem s předstihem zajistila postup do České fotbalové ligy. A proti ní se s bodovým ziskem příliš nepočítá. Naděje ale umírá poslední a ve fotbalovém světě se může stát cokoliv.

Senco Doubravka – FC Rokycany 3:1 (2:0)
Branky: 7. a 84. Brabec, 24. Krejčí – 90. Grambal.
Rozhodčí: Hányš – Aubrecht, Melničuk. ŽK: 2:1. Diváci: 100.

Senco Doubravka: Bouzek – Knakal, Krejčí, Morávek (86. Ungr), Petr, Brabec, Novák, Sýs, Stružka (76. Filipec), Štěrba (21. Skopový, 82. Navrátil), Künstner. Trenér: Aleš Jindra.

FC Rokycany: Vild – Cibula, Ječmen (17. Vaščák), Kopečný (52. Kořínek), Hereit, Černý (78. Kroc), Aubrecht, Procházka, Grambal, Končal, Vileta. Trenér: Robert Vágner.