Plzeňané do zápasu nastupovali jako pátý tým tabulky, jeho soupeř na osmé příčce měl na svém kontu jen o jeden bod méně, proto se očekával vyrovnaný duel. To se na hřišti potvrdilo, přesto se z těsného vítězství 2:1 nakonec radovali mladí viktoriáni.

Domácí borci na svého soupeře doslova vlétli a velmi brzy se ujali vedení. „Úvod se nám extrémně vydařil. Již ve třetí minutě se k odraženému míči dostal Hrdlička, ve vápně se uvolnil a přesnou střelou otevřel skóre," popsal první gólový moment trenér dorostenců Viktorie Jiří Žilák.

Po vstřelené brance Plzeňané v aktivitě nepolevili a měli i další brankové příležitosti. Medvěděv však z hranice pokutového území mířil vedle, o chvíli později se neprosadil Šíša. Ten si to však vynahradil po půlhodině hry. „Kratochvíl hlavou prodloužil míč k Šíšovi a ten z ostrého úhlu prostřelil brankáře Karviné," viděl druhou branku Viktorie kouč Žilák.

Domácí celý první poločas na hřišti dominovali, ale v závěru první půle po brejku hostů inkasovali gól do šatny.

Po přestávce měli možnost navýšit náskok Viktorie Hrdlička a po něm Kratochvíl, ale neuspěli. Pak převzali iniciativu hosté, důraznou hrou si vytvořili tlak i šance, dvakrát zachránil domácí od pohromy výborný Juraši. Tři body nakonec viktoriáni uhájili.

„Hosté potvrdili výkonem své postavení v tabulce, byl to velice těžký zápas. Jsem rád, že jsme ve druhém poločase jednogólovou výhru udrželi a vybojovali v duelu s nepříjemným soupeřem tři cenné body," byl spokojen trenér Jiří Žilák.

FC Viktoria Plzeň – MFK OKD Karviná 2:1 (2:1, branky Viktorie: 3. Hrdlička, 30. Šíša).

Viktoria: Juraši – Medveděv, Brožík, Piroch, Jakirovič (57. Lešek) – Kratochvíl, Král, Doležal (75. Sýs) – Šíša (68. Glazer), Hrdlička, Ruml.