To na podzim absolvovalo obrovskou porci zápasů. Kromě třiadvaceti utkání v nejvyšší domácí soutěži také šest náročných duelů v nové soutěži – UEFA Youth League.

V této prestižní obdobě mládežnické Ligy mistrů se viktoriánům výsledkově nedařilo, všechny své zápasy prohráli. „Z naší účasti mám trochu smíšené pocity. Hlavně průběh prvních zápasů pro mě byl trochu zklamáním. V odvetách už jsme byli svým protivníkům důstojným soupeřem, ale o lepší výsledky nás připravila velmi špatná koncovka, i když šancí jsme měli dostatek. Každopádně účast v této soutěži byla pro naše hráče velkou zkušeností," rekapituluje účast svých svěřenců v UEFA Youth League trenér Jiří Žilák.

V domácí lize začali dorostenci Viktorie velmi dobře, výsledkem je po podzimu pátá příčka tabulky. Plzeňanům se podstatně lépe dařilo v domácím prostředí, kde získali ve dvanácti zápasech šestadvacet bodů, na hřištích soupeřů jich vybojovali jen čtrnáct.

„Podle mého názoru to mohlo být i lepší, ale v průběhu podzimu se na výkonech mužstva začal projevovat nabitý program. Ten nás stál hodně sil a spolu s několika zraněními, náročným cestováním i reprezentačními povinnostmi některých hráčů i lepší výsledky. Z hlediska dlouhodobé perspektivy však i toto bylo pro hráče přínosem," míní kouč dorostu Viktorie.

Poslední utkání podzimu sehráli dorostenci Viktorie až 10. prosince. „Poté dostali hráči týden úplného volna a poté až do zahájení společné přípravy plnili individuální tréninkové plány. Z kádru odešli Piroch a Lešek do juniorského týmu, novými posilami jsou Jiří Sedláček, Petr Malý a Jan Petr,"vypočítává už jisté změny v kádru trenér Žilák.

V plánu již mají dorostenci kromě mnoha náročných tréninků i několik přípravných zápasů. V tom prvním přivítají v sobotu 18. ledna stejně staré hráče FK Teplice, následovat budou duely s týmy mužů Rokycan, Senka Doubravka a Kolovče.

Předsezonním cílem mladých viktoriánů bylo umístění do sedmého místa, což se jim zatím daří plnit. Zda tomu bude stejně i na jaře, je otázkou. „Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, liga je hodně vyrovnaná, bude záležet, jak se nám povede úvod jarní části. Výhodou je, že se můžeme soustředit jen na ligovou soutěž, a já doufám, že budeme ještě úspěšnější než na podzim," věří hlavní trenér dorostu FC Viktorie Jiří Žilák.