Do zápasu aktivněji vstoupil Třinec, ale byli to domácí, kteří se ujali vedení. V 19. minutě po rohovém kopu poslal Filip Čihák hlavou míč do šibenice – 1:0. Po půlhodině hry však byl autor branky vyloučen a hosté se dostávali do šancí. Několikrát Viktorii podržel Mařík, ale šest minut před půlí srovnal stav Bedecs.

Tlak hostů pokračoval i po přestávce a v 66. minutě byli za svou aktivitu odměněni. Po levé straně unikl Ižvolt a pěknou střelou rozhodl o výhře Třince.

„Do té doby, než jsme dostali červenou kartu, to bylo vyrovnané utkání. Bohužel přišla brzy a zápas to ovlivnilo. Poté už jsme byli zataženější a spoléhali spíše na brejky či standardky a Třinec to dokázal otočit,“ uvedl trenér juniorky Viktorie Jiří Kohout.

Jan Eberle
Útočník Eberle se těší na Ligu mistrů i ofenzivní hru Plzně

FC Viktoria Plzeň jun. – FK Třinec jun. 1:2 (1:1)

Branky: 19. Čihák – 39. Bedecs, 66. Ižvolt). Rozhodčí: Nenadál – Hrabovský, Pečenka. ŽK: 5:3. ČK: 1:0 (31. Čihák). Diváci: 100.

Viktoria: Mařík – Kadar, O. Pek, Čihák, Svoboda – Suchý, Pavlík – J. Pek (60. Ryška), Řezáč (76. Uzlík), Arzberger (46. Holík) – Vilček.

Spokojen s výhrou a výkonem hlavně v první půli byl trenér dorostu Jiří Žilák.

„První poločas byl z naší strany velice dobrý a zaslouženě jsme získali tříbrankový náskok. Po přestávce nám trochu došly síly, hosté snížili a měli i další šance, my jsme však v závěru vítězství pojistili čtvrtým gólem.“

FC Viktoria Plzeň U19 – Baník Ostrava U19 4:1 (3:0)

Branky: 5. a 21. Kepl, 43. Šulc, 90. Patrovský – 60. Buchta). Rozhodčí: Matějček – Váňa, Cichra. ŽK: 1:1. Diváci: 50.

Viktoria: Valeš – Halász, Hranáč, Míka, Žilák (68. Bartůněk) – Uzlík, Petr, Šulc – Vrba (74. Patrovský), Kepl, Selnar (84. Němec).

Ilustrační foto
Domažlice si neporadily s Dobrovicemi. Jiskru srazil vlastní gól