Na lavičce vystřídal Jiřího Kohouta, který se posunulk juniorskému celku a který v minulé sezoně vybojovals dorostenci bronzové medaile. Trenér Žilák se před sezonou netajil tím, že by rád na tento úspěch navázal a vybojoval se svými svěřenci opět cenný kov. Po podzimu jeho mužstvo skončilo na čtvrtém místě za mistrovskou Olomoucí, pražskou Spartou a Brnem. Jarní útok na vyšší příčky však mladým viktoriánům nevyšel podle představ a na medailové pozice se nedokázali posunout.

„Jako zklamání to však neberu, i když jsme měli šanci posunout se v tabulce výš. Zlomovým momentem bylo domácí utkání s nakonec třetím Brnem. Před ním jsme na soupeře ztráceli čtyři body, ale zápas jsme prohráli a odstup se zvýšil na sedm bodů. Pak už byly naše šance minimální,“ viděl rozhodující utkání trenér Jiří Žilák.

Jeden primát však dorostenci Viktorie získali – byli totiž nejlépe střílejícím týmem, svým soupeřům ve čtyřiatřiceti zápasech nasázeli 97 branek.

Denis Kindl.
Bratři Kindlové se hokejové Škodě upsali na další rok

„S ofenzivní činností hráčů jsem byl určitě spokojen, měli jsme filozofii hrát atraktivní útočný fotbal. To se nám ve většině utkání dařilo. Na druhou stranu je fakt, že z celků z popředí tabulky jsme i nejvíc branek inkasovali. Chceme na tom zapracovat, podávat vyrovnanější výkony. Do jisté míry to bylo tím, že jsme patřili k nejmladším týmům a trochu nám chyběly zkušenosti,“ přiznává trenér dorostu Žilák.

Do příští sezony, vzhledem k mládí většiny hráčů, patrně nedojde k tak velkým změnám v kádru, jako v minulých letech.

„Nějaké změny určitě budou, ale kostra týmu a většina důležitých hráčů by měla zůstat. Z letošních opor to budou obránce Václav Míka, člen reprezentace ČR U18, útočník Tomáš Kepl, který se s třiadvaceti vstřelenými góly podělil o krále střelců se sparťanem Drchalem. Otázka visí nad záložníkem Pavlem Šulcem, jenž se zapojí do přípravys A týmem mužů a definitivně jsme přišli o Ondřeje Štursu, který má za sebou již dva ligové starty za muže. Pro nás je velmi pozitivní, že nejen tito jmenovaní, ale i další hráči letos zaznamenali obrovský výkonnostní progres,“ tvrdí kouč dorostu Viktorie.

Včera se na posledním tréninku hráči rozloučili se sezonou.

„Nyní mají v podstatě volno, ovšem budou se samostatně připravovat podle individuálních plánů, které obdrželi. Společnou přípravu na novou sezonu zahájíme 9. července,“ má už jasno trenér Jiří Žilák.

Ilustrační foto
Hotovo. Benfika obhájila v kraji druhé místo