Svěřenci trenéra Pavla Vaigla přivítají od 17 hodin v rámci 5. kola SK Zápy a cíl je jednoznačný – omluvit se fanouškům za poslední utkání, které Chodové prohráli v daleké Chrudimi vysoko 0:7. Trenér Vaigl a jeho realizační tým měli v týdnu po takovém debaklu plnou hlavu práce s tím, jak vrátit hráče do správného psychického rozpoložení.

„Po zápase to dobré nebylo, ale my jsme se celý týden snažili udělat všechno proto, aby se kluci dostali do pohody. Takhle vysoko prohrát by se nemělo, ale ve fotbale je možné opravdu všechno. Samozřejmě jsme trošku potrénovali, ale tentokrát bylo prvotní vrátit zpátky do normálu psychické rozpoložení hráčů,“ říká trenér Domažlic Pavel Vaigl.

A jak na Zápy? Tedy na tým, za který hrají dva vynikající bývalí prvoligoví fotbalisté – exslávista Karel Piták, a také Ladislav Volešák, který ve své kariéře mimo pražské Slavie, oblékal dres Českých Budějovic, Slovácka, Sparty nebo třeba Příbrami.

„Zápy mají celkově tým docela už dlouho pohromadě. Nikdo odtamtud moc neodchází. Karel Piták je jeden z jejich nejlepších hráčů. Já jsem ale rád, že takový fotbalista v soutěži je, protože to víc přitáhne diváky do ochozů,“ míní kouč Jiskry.

„V kádru soupeře je i Ladislav Volešák, další bývalý prvoligový fotbalista, který si ale myslím, že je teď zrovna zraněný. Samozřejmě, když nastoupí, tak to bude pro nás nepříjemnost, ale obecně pro fotbal jako takový je to jedině dobře. My uděláme všechno proto, abychom se omluvili našim fanouškům a doma zvítězili,“ ujišťuje Pavel Vaigl.

Ještě hůř než Jiskra dopadli v posledním zápase fotbalisté Žihle, kteří dostali osmičku na půdě Rokycan. V neděli bude mít parta trenéra Roberta Otcovského šanci na reparát, kdy hostí v rámci 5. kola krajského přeboru trápící se Domažlice B.

„V Rokycanech jsme nezachytili začátek zápasu a na to si musíme dát tentokrát pozor. Proti rezervě Domažlic nás čeká těžké utkání. Soupeř má mladé a běhavé mužstvo, ale my hrajeme doma a chceme zvítězit,“ má jasno Otcovský.