Kronďák převzal Jiskru vloni šest kol před koncem podzimní části sezony a na jaře skončil s mužstvem na devátém místě. V Domažlicích ale byli zvyklí na umístění v popředí tabulky a rozhodli se pro změnu na postu trenéra.

„Trenér Kronďák vzal ukončení angažmá jako profesionál, nerozešli jsme se ve zlém,“ řekl Deníku Jaroslav Ticháček, prezident Jiskry Domažlice.

Při hledání nového kouče padla volba na mladého ambiciózního trenéra Pavla Vaigla, který vedl v uplynulé sezoně v ČFL konkurenční FK Tachov a bojoval s ním o postup do druhé ligy. Tachov se však z ekonomických důvodů z třetí nejvyšší soutěže odhlásil a v nové sezoně bude hrát krajský přebor.

„Pavla Vaigla dobře známe, už u nás působil v roli asistenta trenéra Zdeňka Michálka. Je to perspektivní a úspěšný trenér se specifickým rukopisem. Věřím, že je to správná volba,“ dodal Jaroslav Ticháček.

Trenér Pavel Vaigl si s sebou z Tachova do Domažlic přivede i tři hráče – Tomáše Hájovského, Michala Mlynaříka a René Kropáčka. Z hostování v Tachově se vrací Petr Došlý.