Pro fotbalisty Tachova je porážka o tři branky krutý výsledek, ale soupeř nemilosrdně trestal individuální chyby domácích hráčů.

„Zápas se výsledkově lámal v 50. minutě, kdy jsme po ztrátě míče na polovině hřiště nezachytili rychlý brejk a inkasovali," uvedl tachovský trenér Pavel Vaigl.

„Nezačali jsme dobře, ale hosté toho nevyužili. Po deseti minutách jsme se zvedli, měli jsme dvě velké šance a je jen škoda, že jsme neskórovali," litoval Vaigl. „Ještě za stavu 0:1 střílel nebezpečně Vaněček, ale brankář míč s námahou vyrazil. Chrudim ale po vedoucí brance dobře bránila a ještě dvakrát potrestala naše individuální chyby," uvedl kouč Tachova.

„Z naší strany to nebyl takový propadák, jak naznačuje výsledek. Rozhodla větší zkušenost," dodal Pavel Vaigl.

Zato fotbalisté domažlické Jiskry jsou ve formě.

V pěti odehraných kolech jara se Chodové vypořádali už s dvěma favority na postup, Vltavínem i Zápy. A naposledy slavili jednoznačnou výhru v Mostě. A to trenér Jiří Skála mohl z širšího kádru Viktorie Plzeň nasadit pouze Daniela Černého.
„Hned v úvodu neproměnil loženku Roubal, ale po čtvrthodině hry jsme šli do vedení. Domácí poté z penalty srovnali, ale ve druhé půli jsme nasazením i kombinačně soupeře předčili a přidali tři góly," bilancoval Skála. „Jsem rád, že jsme z venku přivezli tři body," těšilo kouče.